Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF tog andra raka segern på lördagen när man besegrade IK Frej hemma på Vångavallen.

Matchens enda mål gjordes av Salif Camara Jönsson i den 87e matchminuten.

Matchen präglades av en hård vind som hemmalaget hade i ryggen i första halvlek. Det var dock inget som man kunde dra nytta av, utan en ganska tempofattig och händelsefattig första halvlek slutade mållös.

Det hemmalaget skapade gick allt som oftast via vänsterkanten, men det mesta stressades iväg och ut i tomma intet.

IK Frej var sen bättre i början på andra halvlek och hade kunnat ta ledningen - men bland annat Kim Skoglunds skott gick i stolpen och ut.

Senast lagen möttes blev det som bekant 3-3, men känslan var att det nog skulle förbli mållöst genom hela lördagens match - det såg också länge ut att bli just så.

Men, så, i den 87e matchminuten tog Trelleborgs FF alltså ledningen med 1-0, genom Salif Camara Jönsson. Ett inlägg från Anton Tideman nickade Salif in i mål. Målet firade han nere i hörnan med True Blues.

Salifs mål, blev matchens enda - och nu har Trelleborgs FF två raka vinster.

- Vi fick ju vårt andningshål tidigt i matchen på vänsterkanten med Erik Andersson och Anton Tideman. Därifrån kom mycket som vi skapade, det lyckades vi hålla fast vid och - fick till slut utdelning, säger TFFs manager Peter Swärdh på presskonferensen efter matchen.

- Säkert så att statistiken säger att IK Frej hade fler målchanser och mer bollinnehav och de sakerna. Med det sagt så tycker jag också att vi ska ge Frej att kopplat till deras idé i presspel och idé i anfallsspel så är det hotande - inte uppehållande. Det gör de bra och det förväntade vi oss, hoppades att vi kanske skulle kunnat hantera deras defensiva obalans och vårt eget djupledsspel bättre för att hota dem.

IK Frej var det bättre laget i början av andra halvlek och sköt bland annat i stolpen. Då hade de vinden i ryggen och hade de fått ett mål i det läget - hade det blivit jobbigt för Trelleborgs FF.

Istället skulle det vända och speciellt när André Reinholdsson med sin snabbhet kom in på banan.

- I andra halvlek kommer vi ju inte upp dit, det var först när vi fick några längre bollar bakom - som André Reinholdsson kunde bita fast bollen. Han gjorde ett jättebra jobb för oss när han kom in. Då blev deras lag lite längre och vi fick lite mer möjligheter.

- Det stod och vägde. Hade vi kommit i underläge så hade det nog blivit väldigt tufft för oss.

Var du orolig där i andra halvlek?

- Jag var besviken på vårt sätt att dels hantera starten i vårt försvarsspel - men framför allt i hur vi agerade och stressade när vi hade boll. Vi hade faktiskt några fina bollvinster, men där vi ska gå på avgörande direkt istället för att släppa den och efter vi fått yta sen attackera. Stor besvikelse på den biten.

Nu har Trelleborgs FF vunnit två matcher i rad, vilket faktiskt inte har hänt på ett bra tag. Två vinster i rad är såklart jätteviktigt, inte bara för tabellen.

- Det är ju jätteviktigt, det är ju så. Mentalt, vi får ju inte underskatta det. Vi förlorade ju mot Syrianska i en återstart där vi kände att vi tränat riktigt riktigt bra. Det är ju jämna matcher och vi vet om det, men där vi var i ett väldigt osäkert läge. Vi lyckades vinna mot Öster borta - IK Frej hemma, det får vi inte underskatta - det är mentalt starkt av spelarna.

Målet i matchen gjordes av Salif Camara Jönsson - ett klassiskt Trelleborgsmål enligt Peter Swärdh.

- Ett klassiskt Trelleborgsmål. Inlägg och Salif - men det är fint, så är det, avslutar han.

Nästa match för Trelleborgs FF är borta mot Syrianska FC.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Niklas Vesterlund, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman - Oscar Johansson (ut 72), Sebastian Ohlsson, Haris Brkic (ut 91), Erik Andersson - Dennis Antwi (ut 63), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Jakob Glasberg, Robin Nilsson (in 91), André Reinholdsson (in 63), Henrik Johansson (in 72), Bozidar Velickovic, Mattias Håkansson.Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 27 juli, 2019
Kategori: A-lag