Fotograf: Björn Sandberg

Den riktiga sommaren har kommit tillbaka till Sverige och Trelleborg - och det med besked. De senaste dagarna har det varit riktig högsommar med temperaturer över 25 grader. Hur vädret än blir imorgon - så kommer det att bli hett i vilket fall som helst på Vångavallen.

Det är nämligen en ny viktig match i Superettan för Trelleborgs FF mot IK Frej Täby. Avsparken är 16:00.

- Alla matcher kommer vara viktiga i höst - och det är såklart viktigt imorgon också, säger TFFs manager Peter Swärdh inför morgondagens heta drabbning på Vångavallen.

- Efter matchen mot Östers IF så har vi fokuserat oss på IK Frej helt och hållet i veckan. Det är ett spelskickligt och kompetent lag med offensiva kvaliteter - som vi får se upp med.

I Senaste matchen mot Östers IF kom en efterlängtad trepoängare för Trelleborgs FF. 2-0 efter mål av Sebastian Ohlsson och Erik Andersson - förhoppningsvis kommer nästa trepoängare på lördagen mot IK Frej.

- Det var en viktig seger och en vitamininjektion senast. Vi vill skapa en bra matchsvit, men samtidigt inte titta för långt fram - utan fokusera oss helt på morgondagens match. Där var saker som var bra mot Östers IF - och saker som vi måste förbättra.

IK Frej är det lag som släppt in flest mål i Superettan hittills och ligger precis nedanför nedflyttningsstrecket. Trelleborgs FF ligger precis ovanför, med bara fyra poäng mer. Det står viktiga poäng på spel på Vångavallen på lördagen.

- Hela veckan har vi fokuserat på Frej-matchen, idag tränade vi sista passet inför matchen - och vi känner oss redo.

Christian Thobo Køhler och Zoran Jovanovic missar morgondagens match på grund av skador. Både Christian och Zoran startade i Öster-matchen så vilket fall som helst blir det ändringar i startuppställningen.

Senaste gången lagen möttes var i våras. Då, på Vikingavallen i Täby, blev det 3-3 efter stor dramatik.

Trelleborgs FF - IK Frej Täby, 16:00, Vångavallen. Välkomna!

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Bozidar Velickovic, Anton Tideman, Isak Jönsson, Robin Nilsson, Jakob Glasberg, Henrik Johansson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Oscar Johansson, Haris Brkic, Mattias Håkansson, Dennis Antwi, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 juli, 2019
Kategori: A-lag