Fotograf: Björn Sandberg

Under tisdagskvällen spelade Trelleborgs FF den första matchen i U21 Allsvenskan Södra Höst. Matchen spelades på bortaplan mot Falkenbergs FF och slutade 1-1.

För dagen mönstrades en start startelva med uteslutande A-kontrakterade spelare vilket är ett gott betyg till vårt medicinska team som håller spelarna friska och maximerar våra förutsättningar. Dessutom visar det på att årets upplaga av Trelleborgs FF innehåller en bredd som skapar en stark konkurrenssituation.

Vi får inledningsvis bra betalt i det kollektiva försvarsspelet och skapar en del farliga situationer i kontrings- och omställningsfas. Vi tar också rättvist ledningen med 1-0 i mitten på första halvlek efter ett fint anfall där vi kommer djupt in bakom Falkenbergs backlinje. Bollen spelas snett inåt bakåt via Haris Brkic till Mattias Håkansson som smugit med bra från sin vänsterkant och som avslutar kliniskt.

I andra halvleks inledning kommer Falkenberg ut betydligt aggressivare och vi tappar lite för mycket höjd i vårt försvarsspel. Vi skapar trots detta ett bra läge för att utöka till 2-0 och vi har en boll inne efter att Haris löpt sig fri, avslutar via målvakten och Andre Reinholdsson stöter in returen men dessvärre från en offside-position.

I anfallet efter kvitterar Falkenberg genom en bra individuell prestation och bollen sitter i krysset bakom en chanslös Philip Mårtensson.

Vi återhämtar oss snabbt från detta och tar över matchen igen. Vi går tydligt för att göra 2-1 men stolpen är vägen i vårt bästa försök - även detta efter ett fint anfall där vi kommer fram på kanten, där André löper sig fri men tyvärr får se bollen gå i stolpen.

- Man är aldrig nöjd när man inte vinner men en framgångsfaktor idag är att vi sätter kollektivet och arbetsinsatsen i främsta rummet. Så jag vill ge beröm till hela kollektivet för att vi kör vad vi har i 90 minuter plus tillägg. Kul också att se Hugo Andersson, som varit förföljd av skador en längre tid, göra sina första 90 min på väldigt länge. Bozidar Velickovic gör sin första 90 minuters match i TFF-tröjan och gör en stark insats. Henrik Johansson jobbar för att komma ifatt i sin fysiska form och investerar 60 min i dagens match och även Henrik visar goda intentioner i spelet, säger Kristian Haynes, tränare för U21.

En härlig känsla och en bra TFF vecka! Nästa U21-match spelas mot Elfsborg på Vångavallen den 30 juli.

Truppen: Albin Nilsson, Jakob Glasberg, Robin Nilsson, André Reinholdsson, Henrik Johansson, Bozidar Velickovic, Hugo Andersson, Mattias Håkansson, Jacob Christiansen, Haris Brkic, Philip Mårtensson, Timoty Axelsson, Jonathan Jacobsson, Marko Spajic.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 23 juli, 2019
Kategori: A-lag