Fotograf: Björn Sandberg

Han har varit involverad i TFF:s samtliga tre mål efter sommaruppehållet. Erik Andersson är, efter en svagare vår, på väg att hitta toppformen. Nu ska han hjälpa TFF till en högre placering i tabellen.

- Jag vet om att jag kan bättre än så här, jag kan mer, men det känns absolut som att jag är på väg mot en formtopp, säger Andersson. Förhoppningsvis, om jag fortsätter jobba och ligga i hårt, så kommer det komma.

TFF tog en efterlängtad trepoängare i söndags, efter att laget inte vunnit sedan början på juni månad. Det syntes tydligt på spelarna efter slutsignalen att det var stor glädje.

- Det var ju jävligt skönt att få med oss tre poäng hem. Sen var det kanske inte vår bästa match spelmässigt, men samtidigt så är det starkt att komma där ifrån och hålla nollan och vinna matchen.

Hur viktigt var det att vinna igen?
- Det var nog väldigt viktigt, kändes det som. Vi har väl känt lite att vi inte har haft det riktigt med oss, det har varit lite stolpe ut vissa matcher och gått lite emot. Det var skönt att få med oss tre poäng hem, även om vi kanske inte gjorde vår bästa match.

Var det spänt och nervöst på förhand?
- Det var väl inget så speciellt, men sen är det klart att man är medveten om var vi ligger i tabellen, och det är viktigt med alla poäng vi kan få. Sedan vet vi också om att vi har kvalitet i truppen och att vi är ett väldigt bra lag om vi får det att stämma, så vi visste att det förr eller senare skulle bli tre poäng.

Vad var det som funkade bra för er i matchen?
- Jag tycker att vi började rätt bra och vi vågade spela. Vi fick med oss 1-0 redan på första chansen som vi skapade, och det är alltid viktigt att få med sig första målet. Efter det tycker jag att de tog över spelmässigt, och de skapade även några chanser. Den här matchen var lite tvärtemot Syrianska-matchen, för då gick allting in för dem, men nu var det tvärtom.

Du sade ändå att det inte var vår bästa match spelmässigt. Vad saknades för att du ska vara helt nöjd?
- Jag tycker att vi ska ha mer bollinnehav än vad vi har, ha mer possession på motståndarnas planhalva, förflytta bollen och låta dem springa.

TFF gjorde några förändringar i startelvan inför denna match, vilket bland annat innebar att Erik Andersson startade med utgångsposition på kanten. Tanken var dock att han skulle vika in en del i banan, och så blev också fallet.

- Jag trivs rätt bra i en sådan roll när man får röra sig lite inåt i banan och komma mellan deras mittfält och backlinje. Jag tyckte att det passade bra denna matchen.

Erik Andersson hade svårt att hitta toppformen under våren, och var inte heller given i startelvan. Två matcher efter sommaruppehållet har han varit involverad i samtliga TFF-mål. Ett mål mot Syrianska i återstarten, och ett mål och en assist mot Öster i söndags.

- Det är väl alltid skönt att få göra poäng. Jag har gått lite upp och ner den här säsongen, vissa matcher har varit bra och andra mindre bra. Det är alltid kul när man får utdelning för det arbete man lägger ner, så nu är det bara att köra vidare.

Vad var det som kanske inte riktigt klaffade i våras?
- Jag tror att en stor del var att jag varit skadad. Jag drog baksidan i oktober förra året i slutet av Allsvenskan, och jag hade fortfarande problem med den när jag kom tillbaka. Jag tränade och gick lite in och ut, men jag kom inte riktigt in i tempot. Även om jag var fit kroppsligt, så satt inte tajming och sådant riktigt.

Segern i söndags gav TFF tre välbehövliga poäng i bottenstriden. Förhoppningsvis var poängen bara starten på en framgångsrik TFF-period.

- Vi är ju ett bra lag och vi har många bra spelare. När alla är på sin topp så är vi ett riktigt bra lag, men vi har haft lite problem med formen, dels jag själv men även andra spelare kanske. Jag tycker dock att det har gått bättre och bättre, både i träning och i match, så jag ser bara positivt på de kommande matcherna.

Vad tänker du inför Frej hemma på lördag?
- Jag tänker väl att vi ska gå ut och ta tag i spelet direkt, styra spelet. Det är en match som vi ska vinna, avslutar Erik Andersson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 24 juli, 2019
Kategori: A-lag