Det var viktiga poäng på spel på Myresjöhus Arena på söndagskvällen. Både gästande Trelleborgs FF och Östers IF törstade efter trepoängare. Östers IF som ligger sist i tabellen och Trelleborgs FF som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Senaste gången Trelleborgs FF tog en trepoängare i Superettan var borta mot IF Brommapojkarna den 2 juni - på söndagen kom äntligen en ny. En riktig laginsats, där Sebastian Ohlsson och Erik Andersson gjorde matchens mål.

Seger med 2-0 - men efteråt hyllade TFFs manager mest supportrarna som var på plats och hejade fram de tre poängen.

- Vi lämnar Växjö med tre poäng och det känns såklart skönt. Det var ett härligt och imponerande följe vi hade idag, vi gjorde det verkligen tillsammans, säger TFFs manager Peter Swärdh efter matchen.

- Det var en varierad insats, med både bra saker och mindre bra, men vi var effektiva idag och det var fina mål vi gjorde.

Östers IF sumpade massvis med målchanser i första halvlek - medans gästande Trelleborgs FF satte sin egentligen enda.

Salif Camara Jönsson sköt på täckande spelare, bollen upp i luften till Erik Andersson som nickpassade Sebastian Ohlsson som sköt bollen i mål.

Direkt efter hade Öster en fantastisk kvitteringschans - men bollen över av David Johannesson. Hemmalaget hade sedan en lobb i Andreas Larsens högra stolpe och det var stolpe ut för Östers del i denna matchen.

I andra halvlek gjorde en av TFFs bästa spelare 0-2 och punkterade egentligen matchen. Erik Andersson snappade upp en passning från Sebastian Ohlsson i Östers straffområde, vände om snabbt och sköt i mål. Målet firade han med de tillresta TFF-supportrarna.

Östers IF låg på för reducering - men TFF skulle hålla undan och ta med tre viktiga poäng hem till Vångavallen.

- En jätteviktig seger det här, vi tycker att vi gjort det bra efter återstarten. Bra träningar, vi var bra mot Silkeborg, men plumpen i protokollet var matchen mot Syrianska förra helgen.

Christian Thobo Køhler gick in i startelvan på söndagen och spelade hela matchen - gjorde det också med bravur. Henrik Johansson hoppade in med några minuter kvar.

- Idag gjorde vi lite justeringar i positioneringarna. Christian Thobo Køhler går in och gör en jättebra debut, Erik Andersson gör en bra match, Sebastian Ohlsson och Oscar Johansson också. Sen höll vi rent framför eget mål.

- Christian Thobo Køhler har många bra egenskaper och bra värderingar. Henrik Johansson kom in i slutet och visade upp en del, även om han mest fick försvara. Bozidar Velickovic kommer spela i veckan i U21-matchen, han har gjort det bra sedan han kom hit och gjorde det bra mot Silkeborg - men vi vill ge honom en bra start och ha lite tålamod. Han är inte riktigt skolad på samma sätt, så vi vill ge honom bra förutsättningar att komma in i det.

Seger med 2-0 mot Östers IF, men de viktiga matcherna fortsätter och det redan nästa helg hemma mot IK Frej.

- Definitivt - det blir viktigt igen redan mot IK Frej. Vi vill ju skapa luckan ner till bottenlagen - och det är bara att borra ner huvudet och köra vidare.

- Tajmingen i denna segern var annars fantastisk - oerhört skönt.

För övrigt verkar Erik Andersson trivas på Myresjöhus Arena. Senast Trelleborgs FF spelade på just Myresjöhus Arena gjorde då Erik matchens enda mål.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Niklas Vesterlund, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman - Oscar Johansson (ut 85), Christian Thobo Køhler, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson - Zoran Jovanovic (ut 29), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Jakob Glasberg, Robin Nilsson (in 81), André Reinholdsson, Henrik Johansson (in 85), Haris Brkic, Dennis Antwi (in 29) (ut 81).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 21 juli, 2019
Kategori: A-lag