Fotograf: Jacob Cronhag

Christian Thobo Køhler har gjort närmare 90 matcher i Danmarks två högsta serier, trots att han bara nått en ålder om 23 år. I förra veckan skrev som bekant dansken på ett avtal med Trelleborgs FF. Nu hoppas han lyfta TFF till en bättre placering i Superettans tabell.

- Jag är glad att vara här, och jag känner att klubben har stor potential, säger han. Här är många bra spelare, och jag ser fram emot att lära känna alla, och förhoppningsvis hjälpa laget och klubben.

23-åringen har tränat en knapp vecka med sin nya klubb när TrelleborgsFF.se möter upp honom vid Vångavallens A-plan. Han säger sig redan trivas bra i sin nya träningsmiljö.

- Först av allt så tycker jag att det är väldigt professionellt. Personalen och alla runt klubben är väldigt trevliga, så jag har fått ett väldigt bra första intryck. De är väldigt duktiga på att välkomna en till klubben, och från första dagen har jag känt mig väldigt välkomnad. Det känns som en stor familj, så jag tror att det är väldigt enkelt att spela här.

Varför valde du att gå till Trelleborg?
- Jag tittade på matchen mot Silkeborg, och jag hade ett bra snack med Peter (Swärdh), och jag gillade klubbens ambitioner, de vill vara med och konkurrera och gå upp i Allsvenskan igen. Jag har höga ambitioner med min karriär, och jag tycker att klubbens ambitioner matchar mina ambitioner väldigt bra.

Hur är du som spelare?
- Jag är en innermittfältare, jag gillar väldigt mycket att ha bollen och att spela den. Jag tycker att jag har ett bra passningsspel, jag gillar att ha kontroll på spelet och jag ser mig själv som en ledare på planen. Jag gillar att hjälpa grabbarna genom att prata mycket. Jag är bra i presspelet också. Jag ser verkligen fram emot att få visa det på planen.

Christian Thobo Køhler kommer närmast från två års spel med FC Helsingör. Senaste säsongen i andraligan, och året dessförinnan i Superligan. Innan dess hade han en tioårig sejour i FC Nordsjälland, varav de två sista åren var som spelare i klubbens seniorlag.

- Jag ser mig fortfarande som ung, även om jag har en del matcher. Jag tror att jag kan bidra med en del av mina egenskaper här. Jag har spelat på högsta nivå i Danmark, och jag känner att även detta är en väldigt hög nivå.

Christian Køhler bor i Köpenhamn och pendlar till träningarna tillsammans med Andreas Larsen. I augusti är dock tanken att flyttlasset ska gå till Malmö, då han vill få närmare till träningarna och lära sig det svenska språket bättre.

- Jag tycker att det är en stor skillnad på svenska och danska. Jag är inte bra på att prata svenska, men jag kan förstå det mesta av det. När Peter pratar långsamt till mig, så förstår jag, men när grabbarna pratar ganska fort i omklädningsrummet så är det svårt ibland. Men det kommer bli bättre, ler mittfältsförvärvet.

På söndag kan mittfältaren göra debut för sin nya klubb när laget gästar Östers IF på Myresjöhus Arena.

- Jag tycker att vi spelade bra, men i båda straffområdena saknade vi en del kvalitet, och det är något vi behöver göra bättre. Vi har tränat en del taktiskt nu, hur vi ska bygga upp spelet och hur vi ska pressa, så jag tror att vi har en bra känsla inför söndag. Förhoppningsvis blir det tre poäng, avslutar Thobo Køhler. 


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 19 juli, 2019
Kategori: A-lag