Fotograf: Björn Sandberg

Henrik Johansson har nu varit i träning med Trelleborgs FF i drygt två veckor. Under den första veckan som prospelare, och under den senaste veckan som kontrakterad TFF:are. När solen skiner över Vångavallen under onsdagsträningen känner han glädje att tillbringa tid med sina nya lagkamrater

- Det känns bra, det känns kul att vara här, säger 21-åringen.

Johansson är född och uppvuxen i Halmstad och inledde fotbollskarriären som fyraåring i Halmstads BK. Han gick hela vägen från fotbollsskolan upp till U21-laget, och genomförde både träningar och träningsmatcher med HBK:s A-lag innan han lämnade för ett proffsäventyr i England. De senaste två och ett halvt åren har han tillbringat i Londonklubben Brentford, men i juni gick hans kontrakt ut.

- Jag har haft mycket skadeproblem i England, och jag kände att det bästa skulle vara att komma hem till Sverige och få en omstart på det hela. Trelleborg ville att jag skulle komma hit, och det passade båda parter. De gillade mig och jag gillade att vara här. ler Johansson

Henrik Johansson säger att han till följd av skador nästan bara haft ett år som helt skadefri i den engelska klubben. Mest har han spelat med B-laget, men han har även tränat några enstaka gånger med Championship-klubbens A-lag.

Vad känner du att du utifrån dina egenskaper kan tillföra TFF?
- Ett offensivt spel, försöka skapa mycket chanser, och använda mig så mycket offensivt som möjligt. Vi behöver göra mål nu, så jag hoppas att jag kan hjälpa till där.

Är du en målskytt eller en spelare som mer bygger upp spelet och står för assist?
- Jag kan göra mål, men jag gillar att ha bollen och sätta spelet, så lite både och skulle jag säga, förklarar Johansson som helst spelar på yttermittfältet.

Under onsdagen öppnade det svenska transferfönstret, vilket innebär att Henrik Johansson är tillgänglig för spel mot Östers IF på söndag.

- Så klart hoppas jag få vara med redan från start, men jag förväntar mig ingenting. Jag försöker fortfarande komma in i allting här, vänja mig vid spelarna och så. Jag hoppas att jag får några minuter på söndag i alla fall.

Henrik Johansson följde söndagens förlustmatch mot Syrianska från Vångavallens läktare. Träningsmötet med Silkeborg deltog han i från planen, så efter två matcher och desto fler träningar har han fått en viss bild av sina nya lagkamrater.

- Trelleborg ligger väl inte där de vill ligga och har inte fått till det spel de vill spela, men jag tycker ändå det känns positivt. Det kanske inte känns så positivt från förra matchen, men jag hoppas att jag kan hjälpa till att vända på det nu och få in lite positiv energi.

Johansson säger att han verkligen är taggad för att dra på sig matchtröjan och bidra med sina offensiva kvaliteter till laget. Får han som han hoppas får han äntra Myresjöhus Arenas hybridgräs på söndag kväll.

- Det ska bli kul. Jag hoppas att jag är med i truppen och att jag får några minuter, och sedan visa vad jag går för och tillföra så mycket som möjligt, avslutar TFF-förvärvet.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 17 juli, 2019
Kategori: A-lag