Fotograf: Björn Sandberg

Bozidar Velickovic inledde sin andra träningsvecka med sin nya klubb under måndagen. Trelleborgsff.se var på plats under förmiddagspasset på Vångavallens A-plan och mötte upp den nye serbiske mittbacken efteråt.

- Jag känner mig som hemma, säger han. Alla är trevliga mot mig, och jag har kommit in i gruppen väldigt bra.

Bozidar Velickovic pratar svag engelska, och intervjun tolkas därför av Haris Brkic. Brkic kan bosniska eftersom hans föräldrar kommer från Bosnien, och TFF-produkten säger att skillnaden mellan det bosniska och serbiska språket är ungefär lika stor som skillnaden mellan norska och svenska.

Velickovic är 23 år gammal och värvades av TFF från Belgradklubben FK Vozdovac. Vozdovac spelar i den serbiska högstaligan, men Velickovic har haft svårt att få speltid i högsta serien och under våren har han varit utlånad till FK Indjija i andraligan. Velickovic har varit ordinarie under hela våren och var med att föra upp Indjija i Superligan till kommande säsong.

- Jag ville ta mig ut i Skandinavien och testa på denna fotbollen för att lära mig något nytt, sedan att det blev här är för att vi spelar i Superettan. Jag känner igen klubben från Allsvenskan, men det gick inte så bra där så nu vill jag hjälpa klubben att bli bättre igen.

Första möjligheten för Velickovic att hjälpa sin nya klubb blir på söndag när TFF gästar Östers IF på Myresjöhus Arena. Det svenska transferfönstret öppnar under onsdagen, vilket innebär att mittbacken är uttagningsbar inför söndagens match.

- Vi har precis startat veckan med första träningen. Jag jobbar hårdare och hårdare för varje träning som går, men sedan när det väl är match så är det tränaren som bestämmer om jag får lira. Får jag spela så kan ni vänta er 200 procent.

Hur har din fotbollsmässiga form känts under denna tid?
- Jag känner mig jättebra. Jag har kommit hit för att lära mig och bidra med att förstärka försvaret, så att vi inte släpper in mål och ska ta mer poäng.

Hur är du som spelare?
- Jag vill inte uttala mig specifikt, utan kom och kolla så får ni själva avgöra. Men jag är ganska snabb och stark i mina egenskaper, men alla kan bedöma olika.

Bozidar Velickovic bevittnade söndagens möte med Syrianska från Vångavallens södra läktare. Dessvärre fick han se sitt nya lag förlora första seriematchen efter uppehållet.

- Det var lite sådär, men på söndag är det bara att ta tre poäng så att vi kan åka hem med tre pinnar.

Hur taggad är du att dra på dig matchtröjan?
- Jag längtar, ler Velickovic.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 15 juli, 2019
Kategori: A-lag