Fotograf: Björn Sandberg

Det blev tyvärr ingen fotbollsfest i sommarvärmen på lördagen, matchen mot Syrianska FC slutade med förlust.

Trelleborgs FF - Syrianska FC, 1-2.

Trelleborgs FF hade det mesta av spelet, skapade också många halvchanser, men det där sista saknades framför mål.

Mål förtjänar man inte - mål gör man, och det var precis så det var i matchen mot Syrianska FC på lördagen.

Istället för att hemmalaget skulle ta ledningen i matchen, så gjorde gästande Syrianska FC det. Syrianska blev tilldömda en straff i mitten på första halvlek efter att Zoran Jovanovic råkat fälla en motståndare. Straffen sen gick via Andreas Larsens fingertoppar in i mål.

I andra halvlek så kvitterade Trelleborgs FF genom Erik Andersson efter att han blivit framspelad av inhoppande Dennis Antwi.

Men, roligare än så blev det inte - utan tvärtom när Syrianska åter tog ledningen efter en hörna. Trelleborgs FF fick sedan aldrig till något riktigt bra i slutet utan matchen vanns av Syrianska FC.

- Vi hade hoppats på en poäng idag och hade varit nöjda med det, men vi tog tre - sån är fotboll. Trelleborg var bättre, skapade fler och bättre chanser. I fotboll är det viktigaste att göra mål och vi gjorde det två gånger idag, säger Syrianskas nytillträdde tränare Mladen Milinkovic på presskonferensen efter matchen.

På andra sidan bordet på presskonferensen var det desto mer besvikelse.

- Det här är en stor besvikelse naturligtvis, säger TFFs manager Peter Swärdh.

- Jag tycker också att vi kommer inte upp på den nivå som jag vill att vi ska göra. Tycker att vi är ett lag som är för lätta att skapa obalans på. Det vi ser på planen är ett kollektivt som är stressade av viljan att vinna och inte positionerar oss på rätt sätt.

Syrianska tog ledningen på straff i första halvlek och hade den ledningen i paus. Inför andra halvlek byttes både Haris Brkic och Dennis Antwi in - något som gav effekt ganska snabbt. De två bytena var alltså inget som på grund av skada.

- Nä, utan det var för att sätta liv i laget och organisera oss lite annorlunda. Med två forwards som höll ihop på deras innerbackar. De stod högt, men framförallt öppna upp yta för Anton Tideman där sedan Erik Andersson gör mål i. Vi hade högersidan men behövde vänster också, så vi kunde flytta upp båda ytterbackarna.

- Vi kvitterar tidigt i andra halvlek, sen är det bara att ha tålamod, skapar chanser i den situationen. Men någonstans så tappar vi balansen - och Syrianska utnyttjar det väldigt effektfullt. De gör då mål på en hörna som sätter matchens resultat.

Det segrande målet gjorde Syrianska efter en hörna. Där Hugo Andersson nickade undan, men inte längre än rakt på Dennis Antwi. Där dök då en Syrianskaspelare upp och gjorde 1-2.

- Jag är besviken både över resultat och prestationen idag kan man säga.

Syrianska roffade åt sig alla tre viktiga poäng i matchen. Om en vecka väntar ny viktig match för Trelleborgs FF - då borta mot Östers IF i Växjö.

- Jag tror bara att vi måste jobba väldigt väldigt hårt och vara medvetna om att vi måste förbättra oss och fortsätta göra det. Vi tycker att vi har haft en bra uppstart, gjort bra grejer och bra träningar - men idag ser man också att vi är ett lag som blir stressat och kan inte hålla metoden tillräckligt länge. Bara att gnugga vidare.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Jakob Glasberg (ut 75), Hugo Andersson, Robin Nilsson, Anton Tideman - Oscar Johansson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Mattias Håkansson (ut 46) - Zoran Jovanovic (ut 46) , André Reinholdsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Albin Nilsson, Isak Jönsson, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund (in 75), Haris Brkic (in 46), Dennis Antwi (in 46).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 13 juli, 2019
Kategori: A-lag