Fotograf: Björn Sandberg

Han har spelat i Trelleborgs FF sedan fyra års ålder, och under lördagen fick han äntligen göra sin debut i A-laget. 19-årige Jacob Christiansen fick drygt tio minuters speltid i träningsmatchen mot Silkeborg IF.

- Det var kul att få spela, det är något man har längtat efter så klart, säger mittfältaren dagen efter.

Jacob Christiansen tillhör vanligtvis TFF:s P19-lag där han är en av de mest framträdande spelarna. Som en belöning för en bra vårsäsong har han under hela den gångna veckan har haft förmånen att få träna med A-laget.

- Haynes sade till mig under träningsveckan att alla skulle få spela, och eftersom jag har tränat med dem hela veckan så visste jag att jag skulle få spela igår, eller åtminstone vara med i truppen.

Christiansen bytte av Erik Andersson på det centrala mittfältet. Under sitt korta inhopp hade han fem sex bollkontakter, däribland en hörna och en passning till provspelande Suleyman Faal, som han fick iväg ett avslut på. Christiansen är nöjd med sin insats.

- Det flöt på, det gick faktiskt bättre än förväntat. Jag var lite nervös så klart, men det gick bort så fort jag kom in på planen.

Jacob Christiansen kommer att fortsätta träna med A-laget under kommande vecka, även om han fortfarande tillhör P19. Eftersom han är inne på sitt sista år som junior, är målet att spela till sig ett A-kontrakt så fort som möjligt. Han känner att han på allvar närmar sig A-laget.

- Jag känner mig ganska nära faktiskt. Det är inte så att man kommer upp i A-laget och inte hänger med, utan jag försöker hänga med i tempot och det känns faktiskt riktigt bra.

Under hela våren har han tagit stora kliv framåt i utvecklingen, och varit en av P19:s viktigaste och bästa spelare.

- Jag känner mig mer mogen i min roll. Jag har tagit mer ansvar i P19 efter att 99:orna lämnade, och jag känner mig starkare fysiskt också.

Matchen mot Silkeborg på Vångavallen slutade med bortaseger, 1-2. Det fanns dock flera positiva saker för hemmalaget att ta med sig från mötet.

- Jag tycker att det var en bra match. Vi började bra, hade mycket possession, det flöt på och vi gjorde 1-0. Sen gjorde vi lite misstag och tappade, och de tog över matchen. På slutet tog vi över igen och hade några farliga lägen.

Under söndagen var TFF-truppen träningsledig, men imorgon fortsätter förberedelserna inför lördagens återstart i Superettan.

- Jag vill fortsätta träna med A-laget, visa vad jag går för, och få ett kontrakt så klart. Det är det jag krigar för nu, avslutar Jacob Christiansen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 7 juli, 2019
Kategori: A-lag