Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen träningsspelade Trelleborgs FF hemma på Vångavallen mot det nyblivna superligalaget Silkeborg IF.

Det var i princip årets alla årstider under matchen, där regn och rusk gick över till strålande solsken och sommarvarmt - sedan tillbaka till regn igen.

Själva matchen, Trelleborgs FF - Silkeborg IF, ja den slutade 1-2.

- Första halvlek är ju på stora delar väldigt, väldigt bra, det tycker jag. Inte minst i det offensiva spelet tycker jag att vi gör många bra saker, säger TFFs manager Peter Swärdh direkt efter matchen.

Ja, för så var det och Trelleborgs FF var bra i första halvlek och framåt var man pigga. Efter sjukdomar på Salif Camara Jönsson, Zoran Jovanovic och Felix Hörberg - så fick Haris Brkic chansen från start. Det var också Haris som gjorde TFFs mål i matchen efter ett mönsteranfall på vänsterkanten och inspel från Mattias Håkansson.

- Målet är ju ett jättefint anfall som kommer på vänstersidan efter ett bra kombinationsspel. André Reinholdsson som gör en bra rörelse som gör att Haris Brkic får bollen - ett väldigt starkt och fint mål. På många sätt så vi vill anfalla på.

Gästerna kvitterade innan paus genom Mads Emil Madsen, 1-1.

- Den direkta återerövringen och förstapressen är bra. Vi får lite problem när vi blir låga, där vi tappar pressavstånd och ger dem lite möjligheter - för mycket möjligheter. Då får de komma in i vårt straffområde. Vi tar felbeslut och så blir det en överbelastning centralt.

- Där är lite beslut vi behöver städa bort och lite tightare i det läget så tycker jag det är det enda negativa vi kan säga om första halvlek.

En tuff inledning på andra halvlek innebar 1-2 till danska Silkeborg IF. Bollen gick i mål efter att den studsat i stolpen och via Philip Mårtensson in i målet.

- En tuff inledning på andra, där de kommer ut med energi. Jag ser tyvärr inte riktigt deras andra mål. Men spel på fast situation, där de trycker ner oss och får in bollen.

- Starkt av oss att komma tillbaka i matchen. Får situationer och spel på deras planhalva. Men det som är tydligt är att de får lite för bra kontringssituationer på grund av att vi har en obalans vid våra bollförluster.

Efter den jobbiga starten av andra halvlek kom TFF tillbaka, skapade lite halvchanser - bland annat hade inhoppande provspelaren Suleyman Faal ett läge i motståndarnas straffområde, men hans skott blev aldrig farligt.

Nu återstår det en hel träningsvecka innan det är återstart i Superettan. Syrianska väntar på lördag hemma på Vångavallen. Den första halvleken från lördagens match mot Silkeborg - är något man tar med sig.

- En vecka kvar, vi har annars haft en bra träningsvecka trots några sjukdomsfall. Tycker att det vi visar upp i första halvlek idag är en klar förbättring utifrån vad vi gjort innan i vissa delar tidigare.

Åskådarna på Vångavallen, de ca 100, fick se tre nya ansikten på A-planen på lördagen. Bozidar Velickovic kom in i början av andra halvlek som mittback, provspelande Henrik Johansson och Suleyman Faal kom in som ytter respektive anfallare.

- Bozidar Velickovic gick in en bit in i andra halvlek - och gör det väldigt stabilt. Erbjuder bra saker i uppspelsdelen och i det defensiva. Trygg, säker och har bra hastighet.

- Henrik Johansson har en del goda intentioner, några avslut och några en mot en situationer. Men det syns också att han slutade träna den 12e maj och bara haft de här dagarna. Där var spännande saker som vi sett i träning också. Han kan utmana och ska göra det.

- Suleyman Faal kom in och visade vilken sorts spelare han är. Väldigt stark på bollen, när han har bollen så behåller han den. Är ett hot även i straffområdet, känns som en skicklig spelare.

Om en vecka, den 13 juli, tar Trelleborgs FF emot Syrianska FC hemma på Vångavallen i Superettan.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Robin Nilsson, Anton Tideman - Oscar Johansson, Erik Andersson, Sebastian Ohlsson, Mattias Håkansson - Haris Brkic, André Reinholdsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Albin Nilsson, Niklas Vesterlund, Hugo Andersson, Henrik Johansson, Jacob Christiansen, Dennis Antwi, Bozidar Velickovic, Suleyman Faal. 


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 6 juli, 2019
Kategori: A-lag