Efter tre och ett halvt år som försäljningschef i Trelleborgs FF lämnar Hasse Mattisson sin tjänst i september. Nu väntar nya utmaningar i rollen som National account manager på Adecco Group.

- Jag trivs alldeles utmärkt i Trelleborgs FF och har inte haft planer på att göra något annat, men så fick jag ett intressant erbjudande som jag kände att jag ville hoppa på, säger Mattisson.

Hasse Mattisson klev in i den då nyskapade rollen som försäljningschef i TFF efter att klubben avancerat till Superettan till säsongen 2016. Under sina år har han tagit hand om befintliga sponsorer, men även arbetat hårt med att sälja in TFF och dess nätverk till nya företag. Försäljningen har varit i fokus, som hans titel antyder, även om han också varit delaktig i aktiviteter och event.

- Jag tycker att jag har kommit in bra i själva kommunen, med företagarna och folket som jobbar där. Det har blivit lite trelleborgare av en. Det är mycket spännande på gång, både i klubben och i staden. Det kommer jag säkert sakna framöver, men jag ser så klart även fram emot det nya jag ska gå in i hos Adecco.

I sin nya tjänst på Adecco Group ska han arbeta med bemanning. Fokus kommer ligga på samarbetet och dialogen med större kunder, där Adecco ansvarar för att tillfredsställa kundernas behov av framtida bemanning.

Vilka erfarenheter tar du med dig från åren i TFF?
- Trelleborgs FF är en mindre organisation där man jobbar rätt tajt och får bra inblick i hela verksamheten. Även om vi har våra ansvarsområden, så är Mattias (Kronvall) bra på att involvera alla i olika områden. Jag tar med mig hur man ändå med ganska små resurser kan göra bra resultat, som att vi gick upp i allsvenskan till förra året, det är jag rätt imponerad av. Andra bitar är så klart den växande ungdomssidan samt att på nära håll få ta del av hur dam- och flicksidan utvecklats på kort tid. Mycket tack vare bra ledare och stort engagemang.

Vad är du mest nöjd med att ha åstadkommit för egen del?
- Mest nöjd med vet jag inte, men jag tycker att vi har fått ett nätverk där vi har ökat i antal, men det är inte bara min förtjänst, det är ju Kronström (Peter) som driver nätverksträffarna. Aktiviteten har också blivit bättre på träffarna. Folk kommer dit av en anledning, man går inte bara dit för att ta en frukostfralla och en kopp kaffe, utan man jobbar aktivt med sitt nätverkande. Att få vara en del av den utvecklingen har varit stimulerande.

Även om Hasse Mattisson lämnar sin tjänst som försäljningschef i Trelleborgs FF, så kommer vi fortsätta se honom på Vångvallen framgent. Inte minst i sin roll som assisterande tränare för klubbens P19-lag.

- Jag vill ha en fot i fotbollen också, Det drivet som ungdomar visar i ett P19-lag är riktigt skoj att vara en del av. De vill ju verkligen något med sin fotboll. Jag känner att jag har en del att förmedla från min karriär, i form av de viktigaste bitarna jag fick från tränare och äldre spelare. Man får energi av att vara ute på träningsplanen också, säger Mattisson som även har sin son Melvin i P19-laget.

För närvarande har Mattisson några veckors semester, sedan går tiden i Trelleborgs FF mot sitt slut. Den 6:e september gör han sin sista dag som försäljningschef i TFF.

- Man jobbar väldigt bra i Trelleborgs FF, klubben gör många bra och rätt saker med en begränsad organisation. Jag kommer ta med mig alla relationer jag byggt upp, dels de i TFF men även med samarbetspartners. Det har varit oerhört trevligt att lära känna alla, avslutar Hasse Mattisson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 4 juli, 2019
Kategori: A-lag