Fotograf: Björn Sandberg

Stadsparksvallen, en klassisk arena där det utspelats klassiska matcher mellan Trelleborgs FF och Jönköping Södra IF.

En snöig novemberdag 2017 blev Trelleborgs FF klara för Allsvenskan där efter att man besegrat Jönköping Södra IF över två kvalmatcher - nu möts man där igen i Superettan.

På söndagen möts de båda lagen alltså igen, denna gången ligger båda lagen i Superettan, där matchen har avspark 15:00 och är den sista innan sommaruppehållet. Matchen sänds som vanligt på cmore.se.

Trelleborgs FF åker upp till Jönköping redan på lördagen, för att få så bra förutsättningar inför söndagens match som möjligt. Jönköping Södra IF besegrade i veckan serieledande Varbergs BoIS FC på just Stadsparksvallen.

- Jönköping Södra IF är ett homogent lag, med flera bra styrkor och en trupp med mycket erfarenhet från Allsvenskan bland annat, säger TFFs manager Peter Swärdh inför morgondagens match.

- Vi ser fram emot matchen såklart, dels för att det är en viktig och rolig match, dels för att vi vill komma tillbaka i det vinnande spåret. Viktigaste som finns är att vi gör rätt saker ute på planen.

Sedan innan saknar Trelleborgs FF Jasmin Sudic och högerbacken Hugo Andersson på grund av skador. Till imorgon saknas Isak Jönsson och Nebiyou Perry som båda är sjuka - dessutom Salif Camara Jönsson saknas på grund av avstängning.

Anton Tideman är tillbaka i full träning, men ej spelbar ännu efter sin sjukdomsfrånvaro.

- Vi får tillbaka Hugo Andersson som inte kunde spela senast, men istället tappar vi Isak Jönsson som är sjuk. Albin Nilsson är tillbaka i truppen, men Anton Tideman är inte redo för spel efter sin frånvaro. Han kommer träna ikapp under uppehållet och vara i form lagom till vi startar träningen igen efter uppehållet.

Jämför man matchtrupperna med senast Trelleborgs FF mötte Jönköping Södra IF i det Allsvenska kvalet så är det Albin Nilsson, Robin Nilsson, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic och Erik Andersson som är med till söndagens match.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Albin Nilsson, Robin Nilsson, Jakob Glasberg, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Haris Brkic, Dennis Antwi, André Reinholdsson, Felix Hörberg.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 22 juni, 2019
Kategori: A-lag