Den första veckan på fotbollsskolan är avslutad. En vecka i riktigt härligt sommarväder och med fotboll och glädje i fokus. Äntligen är det sommar!

Cirka 170 barn är anmälda till årets fotbollsskola, varav den första veckan avslutades under torsdagen. Den första veckan har bestått av träning och lek och barnen har fått besök av både spelare från herrlaget och räddningstjänsten i Trelleborg. Två aktiviteter som verkligen varit uppskattade.

- Fotbollsskolan är en otroligt viktigt vecka där många barn, som spenderar mycket tid framför datorn, byter stillasittande mot fysisk aktivitet. Det i en ålder där vi vet att fysisk aktivitet är väldigt viktig, säger Kristian Haynes, som är ansvarig för fotbollsskolan.

- Det är en vecka för alla, oavsett om man rört en boll tidigare eller inte, fortsätter Kristian, och huvudmålet är att barnen ska uppleva att fotboll är kul. Fotbollsskola går först och främst ut på fotboll genom glädje.

Den första veckan som precis avslutats har varit för de yngre barnen, födda 2010 – 2012. Nästa vecka kommer något äldre barn, födda 2006-2009.

- För de äldre barnen blir det mer fokus på fotboll, och mindre på lekar. Men fortfarande är glädje huvudfokus, avslutar Kristian.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 20 juni, 2019
Kategori: A-lag