Fotograf: Björn Sandberg

Under söndagen spelade TFF:s P17 sista matchen för vårsäsongen när man gästade Degerfors IF på Stora Valla. Trelleborgarna tog en helt rättvis seger med 3-2, men missar ändå slutspelsserien i höst då poängskörden inte räcker för att ladan topp sju.

TFF tog kommandot direkt i matchinledningen och skapade flera målchanser. Första målet kom i 30:e minuten efter att Theo Mårtensson fällts omkull i straffområdet och tilldelats straff. Gabriel Johnson skickade in ledningsmålet från elva meter. Ledningen blev dock inte långvarig, för redan fem minuter senare kvitterade hemmalaget till 1-1 efter att en långboll bakom TFF:s backlinje skapat problem för skåningarna. 1-1 stod sig halvleken ut.

TFF fortsatte äga boll och vara det bättre laget i början på andra halvlek. I 60:e minuten gjorde Gabriel Johnson 1-2 efter en snygg soloprestation. TFF fortsatte trumma på och skapa chanser efter målet, men istället för en utökad ledning var det Degerfors som kvitterade till 2-2 efter ytterligare en långboll som missbedömdes av TFF:s backlinje.

Matchen spelades på ett väldigt varmt och kvavt Stora Valla i Degerfors. TFF genomförde några byten i mitten på andra halvlek i hopp om att få in ny energi på planen. När matchuret visade 79 minuter skickade inhoppande Erik Hjertsson in ett fint inlägg från höger som Gabriel Johnson nickade i mål. Målet blev avgörande för utgången av matchen, och Johnson noterades för sitt tredje mål för dagen.

TFF vann rättvist vårsäsongens sista match borta mot Degerfors IF. Alla matcher i sista omgången av P17-Allsvenskan Södra är ännu inte spelade, men efter TFF:s sista match står det klart att man kommer landa på plats nio eller tio. Således blir det ingen kamp om SM-bucklan i slutspelsserien i höst, istället får laget spela i nedflyttningsserien för att försöka rädda nytt kontrakt till nästa år.

Lagets tränare György Millinkhoffer har svårt att vara hundra procent nöjd med våren, med tanke på att TFF var med i kampen om en slutspelsplats i det sista, men föll på målsnöret. Han lyfter ändå fram flera positiva saker.

- Vi ser att laget har utvecklats jättemycket jämfört med när vi startade i november, både individuellt och som lag, det är det som är målet. Vi har haft spelare som vi skickat till P19 och vi har haft landslagsuttagningar. Det är klart att resultatet kunde ha blivit bättre, men vi prioriterar utvecklingen mycket, säger Millinkhoffer och fortsätter:

- Vi vill spela Allsvenskan nästa år, och det jobbet har vi kvar att göra i höst.

Nedflyttningsserien drar igång under tredje veckan i juli.

TFF:s startelva:
William Sahlin - Totte Holmkvist, Hugo Holmström, Sebastian Ellhult, Liam Eriksson – Robin Kolnby, Theo Mårtensson, Jakob Wohlin, Leonardo Radic – Gabriel Johnson, Inas Suljic

Avbytare:
Felix Silfverhielm, David Karlsson, Johannes Gustafson, Erik Hjertsson, Noah Mattsson


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 16 juni, 2019
Kategori: A-lag