Fotograf: Björn Sandberg

Det blev stolpe ut för damerna på söndagen när de spelade match borta mot Eskilsminne IF. På Västergårds IP i Helsingborg var det en spelmässigt jämn match - men där Eskilsminne gjorde målen. Eskilsminne IF Dam - Trelleborgs FF Dam, 2-0.

- Vi är inte tillräckligt hungriga för att få poäng med oss, säger Hans Malmgren direkt efter matchens slut.

Första delen av matchen var det Trelleborgs FF för nästan hela slanten och satte hårt tryck på hemmalaget. Dock var det just hemmalaget som gjorde första målet efter att Nova Karlsson gett dem ledningen efter en kontring.

- Tittar man på de första kvart-tjugo minuterna så är de knappt över mitten. Sen kontrar de i 13e minuten och får ett mål - från typ ingenstans. Då har vi tryckt på rätt så rejält.

2-0 kom efter dryga halvtimmen där åter Nova Karlsson gjorde mål efter att hon alldeles för enkelt kommit i läge för avslut.

- Två mål som vi tyvärr agerar lite för slapphänt - inte rejäla nog. Inlägget de slår är i luften länge, sen får man trampa runt från mittlinjen in och ta ett avslut som går i mål. Ut med dem, och vi ska få bort förstabollen vid inlägget. Det måste vi kunna försvara oss bättre på.

- De är starkare och vill lite mer idag verkar det som. Likadant i avsluten, vi är betydligt lamare i avsluten än vad Eskilsminne är idag. I närkamper var de mycket hungrigare än oss och mer bestämda.

Damerna saknade inte chanser att komma ikapp underläget utan i andra halvlek var det både bollar i Eskilsminnes ribba och insida av stolpe. Två chanser som studsade ut och bort från mål - med lite tur hade de båda gått in istället.

- Det sista som saknas, vi har inte turen med oss heller. Bland annat fick Jonna Hansson en boll i huvudet som höll på att studsa in i mål - men stannades på mållinjen. Den hade lika gärna kunnat gå in i mål, men rensas i ribban, likadant vid Elin Engbes skott som hade kunnat gå stolpe in istället. Vi får inte de här lätta målen, utan måste jobba enormt för dem och det är nåt vi måste ta med oss och jobba på - träna avslut och sista tredjedelen. Ordentligt på träningarna också, vi måste gå hela vägen.

Det tuffa spelschemat sätter fortfarande spår i TFF-truppen, samtidigt som några inte är tillgängliga av andra orsaker. Dock får man förstärkning i veckan då den lille store kämpen Matilda Svensson är tillbaka för spel i TFF-tröjan.

- Vi gör en helt okej match annars. Vi hade ju inte mycket att byta in heller, Emilia Olsson och Hanna Bauer på bänken var bara yttersta nödfall. Nu till nästa vecka så saknar vi andra. Förhoppningsvis får vi tillbaka andra också, sen kommer faktiskt Matilda Svensson tillbaka. Hon har ju en god inställning och attityd - men också glädjen att få spela, det kommer göra mycket att få med henne. Om inget annat en frisk spelare som kommer.

Nu återstår det två matcher i Division 1 Södra för TFF-damerna innan sommaruppehållet. Först IS Halmia nästa söndag och Hittarps IK på bortaplan veckan efter.

- Får två ordentliga träningsveckor här nu, där vi inte har match mitt i veckan iallafall. Återhämtningsträning på måndagen, sen kan vi köra lite hårdare i veckan, sen spelar vi inte förrän nästa söndag igen.

- Tycker att tjejerna visar bra attityd och inställning, så är bara att knyta näven och köra vidare.

Startuppställning:

Emy Alerskans - Julia Larsson, Felicia Miller, Sandra Nilsson, Sofie Alerskans - Elin Engbe, Emma Nilsson (ut 75), Ebba Jahnfors, Johanna Olsson - Josefine Svensson, Viktoria Persson.

Avbytare:

Emilia Olsson, Hanna Bauer, Jonna Hansson (in 75)


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 16 juni, 2019
Kategori: A-lag