Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen spelade Trelleborgs FF match borta mot IK Brage i Superettan. Trelleborgs FF har haft jobbigt på bortaplan, så också på lördagen - matchen slutade 2-0 till IK Brage. 

Två tidiga mål i matchen där första kom redan efter tre minuter i första halvlek - det andra efter bara minuten in i andra halvlek, man gav sig inte riktigt själva chansen i matchen.

- Så kan man kanske säga på ett sätt. Vi sätter oss själva i problem med deras tidiga mål, säger Peter Swärdh efter matchen.

På Domnarvsvallen var det annars strålande fint väder - tvärtom vad det var hemma i Trelleborg samtidigt med regn och åska.

Men även om det var soligt och ljust på Domnarvsvallen i Borlänge - så började det mörkt för TFF med underläge redan efter tre minuter spelade. Det höll på att bli ännu mörkare när IK Brage hade ännu en boll inne - men avblåst för offside.

Efter det radade TFF upp chanser där bland annat Zoran Jovanovic hade en boll i ribban. Men bollen studsade i marken och ut. Ett kvitteringsmål låg i luften i första halvlek, men det kom aldrig något.

Om målet i första halvlek kom snabbt - kom nästa ännu snabbare i andra halvlek. Matchen var knappt igång innan Pontus Hindrikes Bergström skjutit 2-0 till hemmalaget.

Trots mängder med hörnor och andra halvchanser så blev det förlust mot IK Brage.

- Anfallsspelet hade kvalitet att få oss tillbaka i matchen, men kvaliteten i avsluten och det sista avgörande satt inte där.

- Det var olyckligt med deras två tidiga mål, dålig utveckling. Brage var trötta i slutet, då det var väldigt varmt på planen plus att de spelade i tisdags.

På övertid fick Salif Camara Jönsson rött kort i matchen efter en situation nere vid egen hörnflagga.

- Onödigt med rött kort - såklart. Domaren och Salif var inte riktigt överens i den situationen, men det blev rött kort.

Nästa match är nästa söndag borta mot Jönköping Södra. Det är också den sista matchen inför sommaruppehållet.

- Vi får ta revansch på oss själva. Åka hem och städa av matchen - sen studsa tillbaka så snabbt som möjligt igen.

- Vi tar med oss anfallsspelet som var bra egentligen. Hur vi skapade chanser, hur vi kom fram till dem. Helst ska det förstås levereras ett avslut som går i mål också. Antalet skapade chanser var annars bättre än i många matcher vi gjort.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Jakob Glasberg, Robin Nilsson, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund (ut 81) - Oscar Johansson, Sebastian Ohlsson, Mattias Håkansson (ut 60) - Zoran Jovanovic (ut 60), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, André Reinholdsson, Felix Hörberg (in 60), Haris Brkic (in 81), Dennis Antwi (in 60), Nebiyou Perry.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 juni, 2019
Kategori: A-lag