Fotograf: Björn Sandberg

Imorgon gästar Trelleborgs FF IK Brage och Domnarvsvallen i Borlänge. Omgång 13 av Superettan är IK Brage - Trelleborgs FF och har avspark 16:00. Du ser som vanligt bortamatcherna på cmore.se.

Resan till morgondagens match är en av de längsta i årets Superetta, det är IK Brage och det före detta Borlänge-laget Dalkurd FF som är längst bort. Trelleborgs FF tränade på fredagsförmiddagen för att direkt åka norrut efteråt.

- Det borde vara längre än Gävle iallafall, så det är nog den längsta bortamatchen, säger TFFs manager Peter Swärdh från bussen.

Trelleborgs FF har fyra raka som obesegrade, senast 0-0 hemma mot Degerfors IF, innan dess vinst mot IF Brommapojkarna, kryss mot Östers IF och vinst mot Örgryte IS. Fyra raka som obesegrade ger självförtroende i laget.

- Så är det ju såklart, och vi känner oss starkare för varje dag. Vi gjorde en del bra prestationer tidigt på säsongen, men vi känner att vi har stabiliserat oss och att vi blivit bättre. Sen är där saker som måste bli bättre, som vi måste jobba på. Mot Degerfors var vi bättre försvarsmässigt än innan.

IK Brage, som var nykomlingar förra året, är ett stabilt lag och starkt försvarsmässigt. 10 mål insläppta på 12 matcher - att jämföra med TFFs 16 på lika många matcher. Tränare är Kleber Sarenpää och han har fått bygga upp laget under en längre tid.

- De är homogena rakt igenom skulle jag vilja säga. De har byggt upp ett lag under en längre tid och är stabila. Har också spelskickliga spelare - använder gärna centrala banan.

IK Brage spelade faktiskt sin senaste match i tisdags hemma mot Örgryte IS - en match som Örgryte IS dock vann med matchens enda mål. Med matchen i tisdags får Trelleborgs FF tre dagars längre vila.

Förberedelserna har annars gått bra i veckan för TFF och man har tränat på konstgräs - vilket man har på Domnarvsvallen.

- Vi har tränat på konstgräs. Vi har gjort helt okej ifrån oss på konstgräs hittills - så vi åker till Borlänge med en god känsla i truppen.

Vi minns senaste matchen på konstgräs - mot IF Brommapojkarna. Det blev vinst där och förhoppningsvis blir det en ny trea på lördagen.

Anton Tideman som missade förra lördagens match mot Degerfors IF - missar även matchen mot IK Brage på grund av sjukdom. Annars är Hugo Andersson åter i truppen efter hans samling med U21-landslaget och avstängning.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Robin Nilsson, Jakob Glasberg, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Haris Brkic, Dennis Antwi, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson, Felix Hörberg, Nebiyou Perry.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 14 juni, 2019
Kategori: A-lag