Fotograf: Björn Sandberg

Ute på Gislövs IP spelades det DM på onsdagskvällen. Trelleborgs FF - Ängelholms FF. Trelleborgs FF ställde upp med U19-laget, men på onsdagen förstärkt av fyra A-lagsspelare - där alla förutom Philip Mårtensson byttes av i paus. En jämn match där Ängelholms FF till sist drog längsta strået. Trelleborgs FF - Ängelholms FF slutade 1-2.

Målet för TFF gjordes av André Reinholdsson i första halvlek.

- Jag tycker att vi gör en jättebra insats och vi har som sagt hjälp utav fyra A-lagsspelare i första halvlek, vilket gör att vi får lite tyngd i laget, säger Jimmi Olsson direkt efter matchen.

Philip Mårtensson stod i mål, Haris Brkic, Dennis Antwi och André Reinholdsson började på mittfältet och i anfallet. Det var mycket Trelleborgs FF i första halvlek, men det var gästande Ängelholms FF som tog ledningen genom Filip Pivkovski på straff. En straff han slog in via stolpen i mål.

- Jag såg inte själva straffsituationen, men det var inte jättemycket protest - så det var säkert rätt.

Innan halvleken var slut hade då André Reinholdsson kvitterat efter att han skjutit bollen i mål från nära håll.

I paus byttes då alla A-lagsspelarna ut, förutom Philip Mårtensson i TFF-målet. Så i andra halvlek var det ett nästan helt rent U19-lag som TFF ställde upp på banan med och de spelade jämnt mot Ängelholms FF som spelar i division 2.

- Tycker att våra U19-killar står upp på ett bra sätt och hanterar detta som man hade förväntat sig och lite till. Vi möter ett ganska bra division 2-lag och nästan på gränsen till division 1. Så att vi är jättenöjda med själva matchen.

- Vi sa det efteråt - hade vi gjort så här bra insatser i serien, ja då hade vi också plockat betydligt fler poäng än vad vi har gjort.

Det var jämnt i andra halvlek och matchen hade egentligen kunnat sluta hur som helst. Trelleborgs FF hade flera halvchanser men en riktigt riktigt farlig chans där man brände ett friläge.

Istället avgjorde Ängelholms FF sent i matchen, så sent att TFF-killarna inte orkade till en ordentlig forcering.

- Vi har ett jätteläge att göra 2-1 i mitten på halvleken, då hade man inte vetat vart det hade tagit vägen. Vi har en rätt så bra period i samma veva. Deras mål kommer sent, vilket gör att vi inte kan få till någon riktigt forcering. Orken blir ju svagare och svagare ju längre matchen lider.

- Jag tycker att vi ska vara nöjda med vår insats, en bra och nyttig genomkörare för oss. Det är bra att få möta ett bra seniorlag, för att bli bättre måste man möta bra motståndare.

Resultatet 2-1 till Ängelholms FF betyder också att Trelleborgs FF är ute ur DM för denna gången.

Intressant att notera är att i Ängelholms FF spelade Mattias Adelstam, en gammal TFF-spelare. Björn Westerblad, även han gammal TFFare, finns med i deras trupp - men spelade inte på onsdagen.

Startuppställning:

Philip Mårtensson - Emil Johansson, Erik Rasmusson, Markus Holasek, Samuel Fröjdh - Elliot Sandström, Jacob Christiansen, Haris Brkic, Marko Spajic - Dennis Antwi, André Reinholdsson.

Avbytare:

Simon Jamett Menjivar, Melvin Mattisson, Jonathan Jacobsson, Alfred Andersson, Linus Lundqvist Felgenau.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 13 juni, 2019
Kategori: A-lag