Fotograf: Björn Sandberg

Söndagen gick i fotbollens och solskenets tecken på Vångavallen, med TFF-dagen som avslutades med damernas match mot Dösjöbro IF.

Ett skadedrabbat Trelleborgs FF gick dock tyvärr på en jobbig förlust. Efter tidig ledning genom Viktoria Persson vände Dösjöbro IF på matchen. Med flera skador inför matchen och två nya i dagens match kämpade damerna heroiskt men - orkade tyvärr inte hela vägen.

Trelleborgs FF Dam - Dösjöbro IF, 1-2. TFF-dagens sista match fick inte kryddat till en annars fantastisk dag på Vångavallen.

- Seger hade varit enormt, men vi hade varit glada med ett kryss idag. Med tanke på hur det såg ut, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

- Första kvarten är riktigt bra här, men sen kommer skadorna och vi fick inte spela som vi ville.

Det var fantastiskt solsken under hela söndagen på Vångavallen och solen sken även på damerna. I inledningen av dammatchen sken den lite extra och man var absolut bäst på banan. Man tog också ledningen välförtjänt efter ett vackert anfall där Josefine Svensson frispelade Viktoria Persson som behärskat gjorde 1-0.

Dösjöbro IF som vann mötet i Svenska Cupen lagen emellan för lite mer än en vecka sedan - skulle vända på matchen.

1-1 kom bara fem minuter efter Viktoria Perssons ledningsmål.

Efter lite mer än en halvtimme spelad fick sedan Dösjöbro IF en tveksam straff tilldömt sig. I samma situation skadade sig Viktoria Persson som tvingades bryta matchen. Straffen missades dock, och gick en bit utanför Emy Alerskans högra stolpe.

Hemmalaget tvingades till två tidiga byten, Viktoria Persson - men också Annelie Nilsson som gick sönder precis i inledningen av matchen.

- Annelie Nilsson går sönder första minuten, sen går Viktoria Persson i sönder. Det blir ju förändringar hela tiden och vi är inte folkade tillräckligt för att klara av det. Sen tycker jag att tjejerna gör en helt fantastisk krigarinsats, de som är på banan idag. Jag sa till det att - de ska definitivt gå med huvudet högt härifrån.

- När vi tappar Annelie Nilsson så tappar vi en väldigt skicklig fotbollsspelare, in kommer Emma Nilsson som är minst lika skicklig - men vi hade behövt dem båda. Sen går Viktoria Persson ut och då tappar vi slagkraft framåt.

1-1 i paus och hoppet fanns om poäng i matchen. Men skadorna och det tajta spelschemat skulle ta ut sin rätt och man orkade tyvärr inte hela vägen. Matchen skulle sluta 2-1 till Dösjöbro IF efter att de gjort det vinstgivande målet i 84e matchminuten.

Förlust och en jobbig sådan, men damernas tränare Hans Malmgren hyllade sina spelare efter matchen efter att de visat vilja - blå som stål.

- Man gör jobbet i 90 minuter så mycket man orkar, vi har flera med enorma krämpor. Ändå ställer man upp för varandra och gör det här fantastiska jobbet. Kanske inte världens snyggaste spel idag, men vi får spela lite grisfotboll när det blir som det blir.

- Visar karaktär, visar rätt inställning och lojalitet mot varandra - gör jobbet de ska göra.

Dösjöbros segermål var en boll som gick i ribban och ner i marken, där domarna dömde bollen som inne. Samtidigt hade Ebba Jahnfors en boll i ribban, som dock dansade över ribban. Marginalerna var inte riktigt på TFF-damernas sida, kanske lite utav ett nykomlingssyndrom.

- Tufft, men kollar man på förra matchen så hade kanske Bromölla kunnat kvittera mot oss. Men, jag tycker inte vi har det där rätta flytet - får inte de billiga grejerna med oss.

Damerna fortsätter att ha tajt spelschema och närmast är det match igen redan på onsdag - då är det DM-match borta mot Eskilsminne IF. Sen möts de igen nästa söndag i Division 1 Södra Götaland.

- Det är tufft läge, vi närmast skriker på lite vila här - men det är bara att bita ihop och köra vidare.

Se damernas tabell i Division 1 Södra Götaland här.

Precis som i herrarnas match på lördagen, så hölls det en tyst minut för att hedra Lennart Johansson inför söndagens match.

Startuppställning:

Emy Alerskans - Julia Larsson, Felicia Miller, Sofie Alerskans, Nike Törnqvist - Elin Engbe, Annelie Nilsson, Ebba Jahnfors, Josefine Svensson - Johanna Olsson, Viktoria Persson.

Avbytare:

Lina Lundgren, Emilia Olsson, Jonna Hansson, Emma Nilsson, Hanna Bauer.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 9 juni, 2019
Kategori: A-lag