Fotograf: Björn Sandberg

TFF:s P19 åkte på en tung förlust på Vångavallen mot Örgryte under TFF-dagen. Siffrorna skrevs till 2-5, och TFF har därmed ingen teoretisk chans att nå höstens slutspel med en omgång kvar.

Gästerna tog ledningen redan efter nio minuter. Hemmalaget kom dock in i matchen efterhand, och kvitterade till 1-1 i 27:e minuten genom Jacob Christiansen. Innan lagen tog pausvila hade dock Örgryte hunnit med att återta ledningen, och mer eller mindre släcka matchen med tre mål till 1-4.

- Det gjorde att luften gick ur oss, säger TFF-tränaren Jimmi Olsson. I halvlek pratade vi om att inte ge upp, utan fortsätta ge det en chans.

TFF gjorde ett försök att lyfta spelet i den andra halvleken, men istället för ett tidigt reduceringsmål var det gästerna som ökade på till 1-5 tio minuter in i den andra halvleken. Först i den 86:e minuten hittade TFF målet igen genom Linus Axelsson, men målet hjälpte föga och matchen slutade 2-5.

- Släpper man in fem mål så är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Jag tycker att när vi har boll så driver vi spelet hyfsat och vi har lite mönster utan att skapa några större chanser, men det kan också vara Örgryte som slår undan på tempot. Jag får ge en eloge att vi inte slutar spela och kämpa i alla fall.

I och med dagens förlust har TFF:s P19 ingen teoretisk chans längre att nå höstens slutspelsserie. Med en omgång kvar och fem poäng upp till sjundeplatsen är det omöjligt. Nu får laget sikta in sig på att göra ett bra resultat i nedflyttningsserien istället, för att säkra spel i nästa års P19-Allsvenskan. Först väntar dock Helsingborgs IF hemma i sista omgången om tio dagar.

- Vi får försöka avsluta på ett bra sätt och mobilisera inför hösten. Där är kvalitet, men vi har inte fått ihop helheten ordentligt de sista omgångarna. Vi har också haft lite otur med avstängningar och skador och inte fått kontinuitet i laget, och det spelar till viss del roll, men det är inget att skylla på.

- Det är bara till att jobba hårt, komma tillbaka till vanlig standard och säkra kontraktet så snabbt som möjligt, avslutar Jimmi Olsson.

På onsdag representerar P19-laget TFF i seniorklassen i DM. Match mot Ängelholms FF väntar på Gislövs IP. Det är inte omöjligt att även några A-lagsspelare, som värmde bänk i helgen, kommer att få speltid.

TFF:s startelva:
Pontus Cederholm – Emil Johansson, Erik Rasmusson, Samuel Fröjdh, Martin Andersson – Marko Spajic, Jacob Christiansen, Jonathan Jacobsson, Linus Axelsson, Rasmus Klyft – Anton Jörgensen Svensson

Avbytare:
Simon Jamett Menjivar, Markus Holasek, Elliot Sandström, Melvin Mattisson, Alfred Andersson, Linus Lundqvist Felgenau.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 9 juni, 2019
Kategori: A-lag