Fotograf: Björn Sandberg

Det såg ut att bli en regnig lördag på Vångavallen - men lagom till avspark i Trelleborgs FF - Degerfors IF sprack det upp och solen visade sig från sin bästa sida.

Perfekta förutsättningar för fotbollsfest, dock skulle matchen sluta mållöst - 0-0.

Det var precis som resultatet visar - en jämn match, där båda lagen turades om att ha ett litet övertag. Båda lagen hade dock svårt för att göra mål.

- Vi mötte ett bra Degerfors IF - vi går ur matchen med en poäng, vilket vi också får vara nöjda med. Det är det enda kopplat till det spelmässiga och kollektiva, säger TFFs manager Peter Swärdh på presskonferensen efter matchen.

Gästerna Degerfors IF började bra och tvingade Andreas Larsen till kvalificerade räddningar. Efter ett tag jobbade sig hemmalaget in i matchen och skapade också några farliga lägen, bland annat genom Salif Camara Jönsson och Niklas Vesterlund. 

- Innerbackarna och målvakten är klart godkända idag i spelet och var väl de som kunde hålla oss kvar i matchen. Vi kunde stänga det centrala spelet och få mer inspel och inlägg från sidorna där vi är starka.

- Vi hade lagt upp en taktik med ett försvarsspel som inte höll inledningsvis - vi korrigerade det. Blev då lite bättre positionerade tycker jag efter det och sorterade ut deras bollinnehav litegrann bättre. Tyvärr, om vi är provocerat av Degerfors försvarsspel eller vår egen oförmåga - så gör vi för mycket misstag som gör att vi inte egentligen i något läge får kontroll på matchen.

I andra halvlek var Degerfors IF åter bättre i inledningen. Även om TFF blev bättre även i andra halvlek så hade man svårt att skapa något riktigt farligt läge. Bara nästan-lägen, men det som skapades - kom via kanterna.

- Jag tycker att vi har en högersida som några gånger i andra halvlek skapar lite möjligheter och överbelastar, kommer runt och innanför. Där det är nära några gånger.

- På det stora hela - en besvikelse från vår sida. När vi går ur matchen så är vi nöjda med poängen - men siktet var naturligtvis på seger.

Degerfors IF kom igenom några gånger, men även de saknade det där sista. Men det som rann igenom stoppades av antingen innerbackarna eller matchens lirare - Andreas Larsen i TFF-målet.

Robin Nilsson fick vikariera som innerback efter att Hugo Andersson var avstängd och Anton Tideman hastigt blivit sjuk på lördagen. Robin, som endast spelat två U21-matcher som innerback löste dock uppgiften med bravur.

- Först får man ju kommentera dagens match och på det stora hela - 9 av 10 saker gör han det väldigt väldigt bra tycker jag. De sakerna där han kom lite på mellanhand så reparerade han det själv.

- Han har tränat till det 2,5-3 veckor och varit kopplat till vår backlinje-situation - för att kunna ha alternativ vid avstängningar eller skador. Vi har ändå varit lite tunna där och gett honom den möjligheten och det är vi glada för idag. Han har spelat två U21-matcher som innerback innan denna matchen.

Matchen slutade 0-0 och saknade egentligen de där riktigt farliga målchanserna. Varför var det så svårt idag?

- Bra fråga. Vi har ändå gjort 16 mål, vilket är helt okej. Men idag tycker jag att det finns ett underskott av löpkraft och power i spelarna. Ett underskott av spel genom deras lagdelar, när vi väl gör det så är det för mycket tekniska misstag som gör att det blir hackigt i vår förmåga.

- De tre komponenterna, power, för lite blick framåt och tekniska misstag.

0-0 och ännu en oavgjord match för Trelleborgs FF. Av 12 omgångar har hälften slutat just oavgjort.

Inför matchen hölls en tyst minut för att hedra Lennart Johansson. 

Nästa match i Superettan är den 15 juni - borta mot IK Brage från Borlänge.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Jakob Glasberg, Robin Nilsson, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund - Felix Hörberg (ut 70), Erik Andersson (ut 59), Sebastian Ohlsson, Mattias Håkansson - Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson (ut 59).

Avbytare:

Philip Mårtensson, André Reinholdsson, Oscar Johansson (in 70), Haris Brkic (in 59), Erik Rasmusson, Dennis Antwi (in 59).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 8 juni, 2019
Kategori: A-lag