Fotograf: Björn Sandberg

Det blir alltså match imorgon, det blir Trelleborgs FF - Degerfors IF på Vångavallen, där avsparken är 16:00.

Först skulle matchen spelas, sen skulle den flyttas eftersom Hugo Andersson skulle vara med i U21-landslaget. Men, efter att Hugo fått sitt tredje gula kort i senaste matchen mot IF Brommapojkarna så blir det alltså match ändå - på den ursprungliga matchdagen och tiden.

- Jag tror ändå att det blev den bästa lösningen för bägge parter, det är alltid jobbigt att ha en match som väntar, säger TFFs manager Peter Swärdh inför morgondagens batalj.

Trelleborgs FF kommer närmast från en tung och viktig seger mot IF Brommapojkarna. Matchen vanns med 3-2, där målen gjordes av Zoran Jovanovic, Mattias Håkansson samt gamle Degerfors-spelaren Sebastian Ohlsson.

- Kan vara rimligt att vi kanske kan vara lite mer avslappnade, det föder ju självförtroende och skapar ett mentalt bättre läge.

- Det handlar mycket om att hantera matcher och städa av föregående. Det kommer vara stor skillnad till imorgon i hur Degerfors spelar jämfört med hur IF Brommapojkarna spelade senast. Degerfors jobbar mycket mer i djupled och har snabba omställningar. Vi måste vara på vår vakt.

Det har gått sådär för Degerfors IF de senaste matcherna, bland annat när de förlorade på klassiska Stora Valla mot IK Frej i senaste omgången. Men vi får inte glömma att de var bra på försäsongen och Svenska Cupen.

- De har varit bra i inledningen av Superettan också och inte bara på försäsongen. Det är väl bara just nu de haft en liten dipp. Men i grunden är det ett riktigt bra lag.

Vinst senast mot IF Brommapojkarna för Trelleborgs FF och det var också första bortatrean. Första hemmatrean kom mot Dalkurd FF, den andra kom mot Örgryte IS - den tredje kommer förhoppningsvis på lördagen mot Degerfors IF.

- Det är helt klart en viktig match för oss, hemmamatch och den sista matchen på Vångavallen inför uppehållet.

Efter lördagens match återstår det två tuffa bortamatcher i Superettan innan sommaruppehållet, mot IK Brage och Jönköping Södra IF.

Hugo Andersson är alltså avstängd samt på U21-samling och är inte med imorgon, däremot är Felix Hörberg tillbaka efter sin avstängning. Erik Rasmusson går in i truppen och är en ung försvarare som spelar annars i U19 och U21-laget.

Nebiyou Perry som var med i förra matchtruppen kan tyvärr inte medverka på grund av en fotskada. Jasmin Sudic, högerbacken Hugo Andersson och Albin Nilsson saknas sedan tidigare på grund av skador.

Det blir en klassisk match mellan två klassiska lag. Trelleborgs FF - Degerfors IF spelas på klassiska Vångavallen med en klassisk avsparkstid - 16:00.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Jakob Glasberg, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Haris Brkic, Dennis Antwi, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson, Felix Hörberg, Erik Rasmusson, Robin Nilsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 7 juni, 2019
Kategori: A-lag