Fotograf: Björn Sandberg

På årets hittills varmaste kväll spelade TFFs damer match på Vångavallen i deras Division 1 Södra Götaland. Matchen var mot IFÖ Bromölla IF, det lag man hade i premiären av serien. Då, i mitten av april vann TFF-damerna med 2-0 - på onsdagen besegrade man IFÖ Bromölla IF igen med 2-1.

Trelleborgs FF Dam - IFÖ Bromölla IF, 2-1, målskyttar var Elin Engbe och Johanna Olsson.

TFF-damerna såg ut att gå mot en säker seger med 2-0, men ett sent reduceringsmål till 2-1 gav nerv i matchen.

- Tyvärr, när de pillar in sitt mål - så märks det av att vi är lite slitna, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

- Idag går vi runt på det folk vi har. Vi saknar en del folk, samtidigt de som kommer in krigar jättebra där ute. Vi spelar efter de resurserna vi har istället.

Damerna saknade en hel del folk till dagens match och - inte minst i backlinjen var det förändringar. Det var bara en kvar sedan vinstmatchen mot Lörby IF, lagkapten Felicia Miller. På bänken fanns bara två utespelare och en målvakt redo för spel.

- Man ska ha klart för sig att vi ändrar tre fjärdedelar av backlinjen till idag. Bara Felicia Miller som var med sedan förra matchen. Det är inte så enkelt att gå ut och sätta den på plats bara. De gör det bra, alla krigar på bra idag.

En som dock var tillbaka på riktigt var Viktoria Persson, spelsugen till tusen och det märktes att hon var tillbaka på Vångavallens fina matta - även om skärpan inte infan sig riktigt på onsdagskvällen. Något som vi lägger till ringrost-kontot. 

- Vi spelade lite rakare idag och Viktoria Persson är tillbaka - då märks det att det är lite annorlunda tryck där framme.

- Hon sa i halvlek att, fan - jag skulle nog ha gjort iallafall tre mål. Hon var lite sen, det var en nick i bra läge, ett skott i ribban och ett friläge. Det är bara att nöta vidare så kommer det för henne också. Vi snackade innan om att hon skulle spela 45 minuter - men hon spelade 10 till och det kändes bra.

Trots de missade lägena stod det 1-0 i paus till TFF efter att unge Elin Engbe gjort 1-0 redan efter 17 minuter av matchen.

I andra halvlek gjorde sedan Johanna Olsson 2-0 och efteråt berömde Hans Malmgren de båda målen - som var riktigt granna. Tyvärr var det endast 70 personer som fick se målen - mål som hade förtjänat mycket mer.

- Två riktigt bra och fina mål vi gör idag. Första var riktigt riktigt bra, det andra är också fint - det var bra.

Efter målen började dock orken tryta och det tuffa matchandet började ta ut sin rätt. När då IFÖ Bromölla reducerade med mindre än 10 minuter kvar - ja då blev det nerv.

Emy Alerskans, som alltid lugnet själv, gjorde flera fina räddningar - men det stora läget för gästerna skulle komma. I princip helt fri sköt en Bromöllaspelare högt över och träffade istället resultattavlan - där slutresultatet stod - 2-1 till Trelleborgs FF.

- Visst, detta hade kunnat slutat olyckligt. Hade hon satt den hon drar i tavlan, ja.

- Detta var en sexpoängsmatch, det är rätt så skönt på så vis att vi vann. Det var jäkligt tur - men framförallt skönt, avslutar Hans Malmgren med ett stort leende.

Nu sticker TFF-damera ifrån bottenlagen ordentligt och får flera poängs mellanrum. Du ser hela damernas tabell här. Nästa dammatch ser du redan på söndag - då det också är TFF-dagen.

Startuppställning:

Emy Alerskans - Julia Larsson, Felicia Miller, Sofie Alerskans, Nike Törnqvist - Elin Engbe, Emma Nilsson, Ebba Jahnfors, Annelie Nilsson - Johanna Olsson, Viktoria Persson.

Avbytare:

Lina Lundgren, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Josefine Svensson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 6 juni, 2019
Kategori: A-lag