Bortamatchen under måndagskvällen var vårsäsongens sista match för U21. Matchen slutade 3-2 till Jönköping Södra men Trelleborgs FF vinner ändå serien vilket innebär uppflyttning till U21-allsvenskan till hösten.

Trots att Trelleborgs FF tidigt tog kommandot i matchen hade man svårt att omvandla bollinnehavet till kvalificerade målchanser. Istället var det Jönköping som tog ledningen efter att domaren blåst straff för hands. Philip Mårtensson gör en fin räddning av straffen men Jönköping kan följa upp returen och placera den förbi en chanslös Philip.

Resultatet 1-0 stod sig till paus och 2-0 samt 3-0 kom i början på andra halvlek. Tränare Kristian Haynes kommenterar:

- Det ska krävas mer för att kunna göra mål på oss och vi är klart besvikna över detta, säger han.

Trelleborgs FF fortsätter att tro på möjligheten att komma igen och får därefter åter kontroll över matchen. I 77:e minuten blir Dennis Antwi fri genom en bra avvägd djupledspassning och placerar in 3-1. I matchminut 83 gör Dennis även 3-2 efter ett fint samarbete med André Reinholdsson inne straffområdet. Trelleborgs FF satsar på en kvittering och är sånär på att lyckas när Andre skjuter men skottet räddas av Jönköpings målvakt. Trelleborgs FF får sedan avsluta matchen med 10 spelare då Dennis tilldelas sin andra varning.

- Idag är vi inte nöjda med helheten, detta är en match som vi ska vinna. Vi kan dock konstatera att vi vinner vårserien och kvalificerar oss för U21-allsvenskan till hösten. Det kommer att ge oss tuffare och större utmaningar. Det ser vi fram emot, säger Kristian Haynes.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 3 juni, 2019
Kategori: A-lag