Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen kom första bortatrean för Trelleborgs FFs herrar i Superettan. Man besegrade IF Brommapojkarna på Grimsta IP med 3-2. Målen för Trelleborgs FF gjordes av Sebastian Ohlsson, Mattias Håkansson och Zoran Jovanovic.

- Det satt hårt inne, trots den fina ledningen vi hade, säger TFFs manager Peter Swärdh efter matchen.

De två lagen, som förra året båda spelade i Allsvenskan, spelade jämnt i första halvlek. Dock var det Trelleborgs FF som gick därifrån med bäst känsla - och ledning.

Framåt skapade sig TFF övertag på kanterna - kanske mest till vänster där Mattias Håkansson huserade. Mattias hade också en fot på bollen som Sebastian Ohlsson senare gjorde 1-0 till TFF på. Håkansson sköt på täckande spelare och bollen studsade till Ohlsson som sköt i mål.

- En jämn första halvlek - men där de är lite bättre i början. Vi växer in i det mer och mer och skapar övertag på dem på båda kanterna. Omondi i Brommapojkarna ställde till det för oss.

- Men det var som sagt en jämn första halvlek, men vi gjorde ett viktigt mål precis i slutet och gick till paus med en god känsla.

Trelleborgs FF gick till paus med ledning 1-0, men ledningen skulle inte hålla särskilt långt in i andra. Utan på en hörna direkt i inledningen av andra halvlek nickade Oscar Pehrsson in kvitteringen.

- Sen får vi ett snabbt baklängesmål där på hörna, det är såklart olyckligt men också dåligt av oss att släppa in det.

Men, gästande TFF svarade med att ta ledningen ånyo bara några minuter senare. Erik Andersson som startade matchen slog en fantastisk pass från egen planhalva till Mattias Håkansson - som ensam med målvakten sköt in bollen i mål.

Erik Andersson assisterade även till nästa mål i matchen som betydde TFF-ledning med 3-1. Han hittade Zoran Jovanovic med en ny läcker pass som den store lille trollkarlen närmast trollade in i mål, där han fintade ner både back och målvakt - innan han rullade in bollen i mål.

- Efter det gör vi två jättefina mål genom Mattias Håkansson och Zoran Jovanovic. Men vi hanterar inte ledningen tillräckligt bra och det blir en mental historia.

Ledning 3-1 till TFF - och det såg ut som man skulle gå mot en säker seger. Men istället slog Dusan Jajic in en drömfrispark rakt i mål och det gav nerv i matchen. BP tryckte på och hade kvitteringslägen, men TFF lyckades reda ut situationen och ta tre viktiga poäng med sig hem till Trelleborg.

- Vi lyckas reda ut det och det är oerhört sköna och viktiga poäng vi tar med oss hem.

Segern på söndagen mot IF Brommapojkarna var den första bortasegern sedan Trelleborgs FF besegrade IFK Norrköping förra året på Östgötaporten, den 29 april.

Segern innebär att Trelleborgs FF hoppar ett par steg uppåt i tabellen och ligger nu sexa i en något haltande sådan. 

Startuppställning:

Andreas Larsen - Jakob Glasberg, Isak Jönsson, Hugo Andersson, Anton Tideman - Oscar Johansson, Erik Andersson (ut 72), Sebastian Ohlsson, Mattias Håkansson (ut 67) - Zoran Jovanovic (ut 79), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Robin Nilsson (in 79), André Reinholdsson (in 72), Niklas Vesterlund, Haris Brkic (in 67), Dennis Antwi.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2 juni, 2019
Kategori: A-lag