Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer tog tre viktiga och härliga poäng i deras Division 1 Södra på lördagseftermiddagen. Tre poäng och de lämnar bottenlagen efter sig.

Segern skrevs till 1-0 efter att matchens enda mål kom i andra halvlek.

- Tre poäng - och det var det viktigaste idag, säger Hans Malmgren direkt efter slutsignalen.

Segern satt dock långt inne och matchens enda mål gjordes av Josefine Svensson när det bara återstod ca fem minuter av matchen.

- Ja det gjorde det - men i slutändan var det ganska rättvist ändå, med tanke på alla chanser vi skapar. Sen att det ska vara så jäkla svårt att göra mål, ja.

Även om segern satt långt inne så var den då faktiskt ganska rättvis. TFF-damerna hade mängder med fina målchanser och flera var riktigt bra.

Bland annat hade Hanna Bauer en frispark i ribban och man hade bland annat frilägen. Men även bra lägen där Lörbys målvakt gjorde jätteräddningar.

- Sen är deras målvakt riktigt bra, det tycker jag. Har sett henne innan i ett par matcher och varit riktigt bra där också.

- Sen slarvar vi, vi snackar om att flytta hem litegrann och jobba på omställningar. Det blir lite bättre i andra halvlek, men vi måste lära oss att sätta bollar på deras ägor och hålla den lite mer - istället för att jaga den där avgörande bollen så pass tidigt.

På andrabollarna var motståndarna Lörby oftast först, något som TFF-damerna brukar vara bra på annars.

- Ja, och det brukar vi vara bättre på. Vi lyckades inte låsa fast dem som vi brukar göra. Tittar man på denna matchen jämfört med Böljan här hemma - så vann vi nästan alla andrabollar då. Det var inte många andrabollar vi vann idag.

Men, till slut kom då det avgörande målet. Först hade hade Viktoria Persson en jättemöjlighet att bli matchhjälte - men hennes avslut gick rakt på målvakten.

Istället avgjorde Josefine Svensson i momentet direkt efter. Josefine sköt in bollen i mål efter att hon blivit frispelad i motståndarnas straffområde - och inte ens Lörbys målvakt kunde hindra bollen från nätet.

- Jossan var jättebra idag, jobbar bra och på stora ytor. Skönt att hon får göra mål och lite sådär ilsken när hon satte dit den. Absolut välförtjänt mål för henne.

Tre viktiga och härliga poäng för TFF-damerna som nu alltså skapar ett litet glapp ner till bottenlagen.

- Nu låter vi Lörby IF ligga på sina sex poäng och vi flyttar uppåt lite. Blir litet hopp.

Damerna är annars inne i en späckad period med match redan på onsdag igen och det hemma mot Bromölla IF.

- Vi har en viktig match på onsdag igen, det är en match vi ska vinna egentligen. Den blir viktig för oss, avslutar Hans Malmgren.

I tabellen ligger nu damerna ganska exakt i mitten, med 13 inspelade poäng på åtta matcher. Lörby IF som fortsatt är under nedflyttningsstrecket stannar på sina sex poäng. Se hela serietabellen här.

Startuppställning:

Emy Alerskans - Sofie Alerskans, Felicia Miller, Hanna Bauer - Nike Törnqvist, Caroline Williamsdotter (ut 64), Ebba Jahnfors, Josefine Svensson, Elin Engbe - Johanna Olsson (ut 78), Annelie Nilsson.

Avbytare:

Lina Lundgren, Viktoria Persson (in 64), Emma Nilsson, Emilia Olsson (in 78), Julia Larsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 1 juni, 2019
Kategori: A-lag