Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer är ute ur Svenska Cupen för denna gången. Detta efter att man förlorat borta mot Dösjöbro IF på onsdagskvällen. Dösjöbro IF - Trelleborgs FF dam, 3-1.

Slutresultatet 3-1 till Dösjöbro IF betyder att de går vidare till nästa omgång och Trelleborgs FFs damer är ute.

TFFs mål gjordes av Johanna Olsson.

- Ja, jag ska inte säga att det är skönt, men det hade ju blivit ytterligare matcher för oss. Påfrestande för gruppen med tanke på vad vi har framför oss. Vi har väldigt tufft matchande framöver, det kommer bränna till rätt så rejält i gruppen här, så det är kanske bäst så ändå, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

Efter en jämn och mållös första halvlek på Dösjöbro IP så gjordes alla mål i andra halvlek. Först tog Dösjöbro ledningen tidigt i andra halvlek, men Johanna Olsson kvitterade snabbt för TFF-damerna. Johanna som spelade längst fram imponerade och var på språng hela tiden matchen igenom.

Efter 1-1-målet tog dock Dösjöbro IF över allt mer och vann matchen till slut 3-1, där det sista målet var en ganska billig straff på övertid.

- Vi gör en hyfsad insats här ändå. Vi valde att vila Ebba Jahnfors som är vår motor på mitten. Samtidigt fick vi lite bra svar, bland annat gjorde Johanna Olsson det fantastiskt bra idag som spets. Vi har saknat lite tuffheten där framme, med någon som går mycket på djupet - så det var bra.

- Sen fick vi ju luftat folk som inte spelat så mycket. Julia Larsson gör en bra match som högerback, har vilat två matcher, men är otroligt lojal och kört på - idag visar hon stort att hon vill vara med.

Damerna har ett späckat schema framöver och har bland annat match igen redan på lördag - då är det i serien hemma mot Lörby IF. Efter det rullar det på och det blir inte mycket vila innan sommaruppehållet. Se damernas spelschema här.

- Ska man titta på det i långa loppet så - kanske det är bra att vi inte gick vidare ändå. Sikta in oss på serien, sen har vi DM också. Vi visste om att det skulle bli tufft när vi anmälde oss, men inte att det skulle bli så tätt inpå.

I Svenska Cupen är tre byten tillåtna inom 90 minuter. På onsdagen gjordes alla tre byten i paus, där inte alla var riktigt planerade. Sandra Nilsson som egentligen skulle spela hela matchen tvingades kliva av och då fick Felicia Miller hoppa in - som egentligen skulle vila.

- Tanken var att Sandra Nilsson skulle spela hela matchen, Felicia Miller skulle vila och sen skulle vi kasta in Ebba i andra halvlek - men så blev det inte. Det hade väl behövts att kunna kasta in Ebba i 60-65e minuten.

- Dit är vi bra med, men sen tar de över mer - och samtidigt gör sina byten.

Redan på lördag är det alltså match igen för damerna - hemma mot Lörby IF. Då blir det andra bullar.

- Vi siktar på att ta revansch på oss själva och klämma till Lörby på lördag. Det blir viktigt att studsa tillbaka där.

Startuppställning:

Lina Lundgren - Julia Larsson, Sandra Nilsson (ut 46), Hanna Bauer, Sofie Alerskans - Nike Törnqvist, Annelie Nilsson, Emma Nilsson, Emilia Olsson (ut 46) - Johanna Olsson, Josefine Svensson (ut 46).

Avbytare:

Emy Alerskans, Ebba Jahnfors, Sally Le Grand (in 46), Jonna Hansson (in 46), Felicia Miller (in 46).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 29 maj, 2019
Kategori: A-lag