Fotograf: Björn Sandberg

Många hade nog på förhand räknat med en bortaseger när TFF gästade jumbon Växjö DFF Akademi på Värendsvallen, men så blev inte fallet. Växjö-laget tog sina första poäng för i år när man segrade med 2-1. Resultatet var givetvis en missräkning för TFF-damerna.

- Det är så klart en besvikelse, men det är också lärorikt för oss att vi måste vara betydligt bättre och mer på hugget, konstaterar TFF-tränaren Hans Malmgren. Det går inte att skita i första halvlek och sedan bli förbannade i paus, utan vi måste bli bättre på att vara med från början, matchen varar i 90 minuter.

Och det var sannerligen ett TFF-lag som inte var med från början. Malmgren säger att hans lag inte var på banan överhuvudtaget i första halvlek. Spelarna slarvade i passningsspelet, hade för bråttom när man gick framåt, och lyckades inte skapa något offensivt tryck alls.

Växjö tog ledningen redan efter åtta minuter efter att Emy Alerskans lämnat retur på ett skott som hemmalaget skickade i mål. I 26:e minuter ökade hemmalaget på till 2-0 efter att de kommit igenom centralt. Resultatet stod sig sedan halvleken ut.

Till andra halvlek valde TFF att gå ner på en trebackslinje i hopp om att bli lyckosammare offensivt. Gästerna lyckades fästa bollen bättre på motståndarnas planhalva och fick ett bättre tryck mot mål, även om det saknades utdelning. Annelie Nilsson kvitterade visserligen till 2-1 med 13 minuter kvar, men riktigt nära en kvittering kom skåningarna aldrig. Några halvchanser skapade, men det brände aldrig till ordentligt.

- Andra halvlek var bättre, vi spelade lite mer desperat då. Har vi flyt så gör vi ett må till, men vi saknade spetsen framåt, säger Malmgren.

TFF åkte således på en oväntad förlust mot ett Växjö som låg sist i tabellen och stod på noll poäng inför dagens möte.

- Det här är en plump i protokollet, det får man säga. Vi hade inte räknat med att vi skulle åka upp här och förlora, men det är bara på det igen.

Nu duggar matcherna tätt de närmaste veckorna. Redan på onsdag vankas det cupmatch när TFF gästar Dösjöbro IF på bortaplan. På lördag är det ny seriematch när Lörby IF kommer till Vångavallen.

TFF:s startelva:
Emy Alerskans – Sandra Nilsson, Felicia Miller, Hanna Bauer, Sofie Alerskans (67´) – Nike Törnqvist, Caroline Williamsdotter, Ebba Jahnfors, Elin Engbe (46´) – Annelie Nilsson, Josefine Svensson (67´)

Avbytare:
Lina Lundgren, Emma Nilsson (46´), Julia Larsson, Johanna Olsson (67´), Emilia Olsson (67´), Viktoria Persson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 26 maj, 2019
Kategori: A-lag