Fotograf: Björn Sandberg

Morsdagsmötet mellan Trelleborgs FF och Östers IF på Vångavallen skulle sluta oavgjort - 1-1. Detta efter att Östers IF tagit ledningen i första halvlek på straff och Felix Hörberg kvitterat i andra halvlek.

Det var kallt, blött och ruggigt väder på Vångavallen på söndagseftermiddagen och kväll. De där varma försommarvindarna eller strålarna från solen - syntes inte till alls faktiskt.

Dock började matchen sprakande hett från hemmalagets sida - med härligt tryck på gästande Östers IF. Flera farliga målchanser - som aldrig resulterade i mål.

Istället bröts TFFs härliga inledning av ett Öster-mål. Efter en duell mellan Isak Jönsson och David Johannesson valde domaren att blåsa straff. En straff som Johannesson själv satte bakom en annars storspelande Andreas Larsen i TFF-målet.

I andra halvlek kvitterade TFF matchen - genom Felix Hörberg.

- Känslan så här efteråt, som jag också sa till spelarna, att första delen av matchen fram till kanske de får sin straff - så känner jag att vi har en hel del bra intentioner i vårt anfallsspel. Vi kommer runt ofta, till situationer därifrån och är nära vid ett antal tillfällen, säger TFFs manager Peter Swärdh på presskonferensen efter matchen.

TFF hade härligt tryck precis i början av matchen, flera skapade lägen och bud på mål - men stoppades av Östers IF. Istället var det då Östers IF som tog ledningen.

- De är starkare i de avgörande lägena inne i boxen och det hade jag hoppats att vi kunde vara istället naturligtvis.

- Vi kommer sen i underläge och vi har problem i ytterzonerna vid våra ytterbackar - där de överbelastar. Mest på, eller faktiskt bägge sidor om oss när de kommer in bakom.

Felix Hörberg kvitterade matchen i 76e minuten, detta efter att han dragit till med ett vänsterskott utifrån. Efteråt tog Östers IF kommandot och var också närmast ett segermål - med ett mäktigt skott i ribban. Men bollen studsade i marken och bort.

Förutom Felix Hörbergs mål i matchen hade faktiskt Trelleborgs FF en boll inne i mål. Men i samband med målet så gick Hugo Andersson för hårt åt sin motståndare.

- Ändå imponerad igen att vi kommer tillbaka efter underläge. Tar poäng i matchen och kvitteringen var i högsta grad - rättvis. Vi hade en till boll inne, en del frisparkslägen som var nära att resultera. På något sätt lyckades vi inte hålla vårt momentum utan det var Östers IF som var närmast segern i slutet.

- Nånstans efter 1-1-målet så lyckades vi inte behålla trycket som vi ville. Inte tillräckligt bra kvalitet där.

För tredje matchen i rad fick unge Haris Brkic chansen i startelvan. Det är en hård konkurrenssituation på centralt mittfält, där Robin Nilsson också är redo efter skada.

- Vi har en tuff konkurrenssituation, nu är ju Robin Nilsson frisk igen. Men jag tycker att Haris Brkic och Sebastian Ohlsson match för match - har blivit lite bättre. Vi får ner bollen på marken fler gånger, får med Zoran i spelet fler gånger.

- Det vet vi att Erik Andersson och Robin Nilsson också kan bidra till. Det är en hård konkurrensbild, även om vi spelar med tre centrala spelare när vi drar ner Zoran Jovanovic lite som en länk.

Matchen slutade alltså 1-1. Nästa söndag väntar IF Brommapojkarna på bortaplan - TFFs manager kunde hitta några saker som var positivt i Östermatchen.

- Att vi kom tillbaka i matchen, skapade fler lägen. Anfallsmässigt var detta en av våra bättre matcher.

Nästa match är söndagen den 2 juni - borta mot IF Brommapojkarna.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Niklas Vesterlund, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman (ut 67) - Felix Hörberg, Sebastian Ohlsson, Haris Brkic (ut 61), Nebiyou Perry (ut 74) - Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Jakob Glasberg (in 67), Erik Andersson (in 74), André Reinholdsson, Oscar Johansson, Mattias Håkansson, Dennis Antwi (in 61).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 maj, 2019
Kategori: A-lag