Fotograf: Björn Sandberg

TFF:s P17-lag har gått halvtungt och bara vunnit en match tidigare under säsongen, men under lördagseftermiddagen bärgades en viktig trepoängare i hemmamötet med Lunds BK. Segern blev ett faktum efter att hemmalaget vänt underläge i paus till seger med 2-1.

- Vi fick många positiva svar, säger tränaren György Millinkhoffer strax efter slutsignalen. Framför allt visar vi bra moral som vänder matchen. Vi gör inte vår bästa match, men vi sliter, jobbar och vinner bollar.

Hemmamatchen mot Lunds BK ansågs på förhand som extra viktig, med tanke på att lundensarna låg placeringen före TFF i tabellen med ett avstånd om tre poäng. Det var en så kallad sexpoängsmatch som stod för dörren.

- Det var en väldigt viktig match. Jag kan inte säga att vi på pappret är ett bättre lag, men rent tabellmässigt så borde vi kanske legat lite högre med tanke på hur det har sett ut i de matcher vi spelat.

TFF inledde matchen bra de första tio minuterna, men därefter tog gästerna över kommandot samtidigt som hemmalaget hade svårt att vinna bollar. Efter en halvtimme tog Lunds BK ledningen genom ett distansskott, som TFF-målvakten Felix Silfverhielm släppte retur på, varpå bortalaget skickade returen i nätmaskorna. 0-1 stod sig sedermera halvleken ut.

Till den andra halvleken försökte TFF göra ändringar i spelet. Med ett rakare spel minimerade man riskerna, och på så sätt tog man också över matchen. Sista halvtimmen domineras helt av TFF. Kvitteringen var en frispark från 40 meter av Hugo Holmström som seglade in över målvakten in i mål. Ledningsmålet kom med kvarten kvar där Inas Suljic drog sin gubbe på kanten, innan han serverade Gabriel Johanson framför mål som gick på avslut, vilket målvakten räddade, för att sedan slå in returen själv.

- Vi kunde ha gjort fler mål, men man är rätt nöjd att vi reser oss och vinner matchen, säger Millinkhoffer.

TFF:s P17 tog därmed sin andra seger för säsongen samtidigt som man passerade Lunds BK i tabellen, och klättrade upp till en niondeplats.

- Vi gör inte vår bästa match, men vi vinner. Tidigare har vi gjort bra matcher men inte fått utdelning, men nu vänder det.

Ifjol säkrade P17 en slutspelsplats redan med tre omgångar kvar av vårsäsongen. I skrivande stund är det fyra omgångar kvar och laget har tre poäng upp till sjundeplatsen, som minst krävs för en plats i slutspelet.

- Jag tycker att vi har en realistisk chans, om vi skapar nio poäng till så kan vi absolut ha en chans, men vi tänker inte så mycket på det just nu. Vi har flyttat upp Totte Holmqvist till U19, så vi levererar spelare. Huvudmålet är spel i Allsvenskan nästa år. Kan vi säkra det till sommaren genom att gå till slutspel så är det bra, men annars får vi göra det i höst istället.

Om TFF når slutspel eller inte får de närmaste veckorna utvisa. Redan på torsdag är det dags för ny match när IF Elfsborg gästar Vångavallen, och på söndag gästar TFF Kalmar. Ikväll är det dock bara idel glädje från eftermiddagens match. Det gick inte att ta miste på spelarnas lycka efteråt.

- Framför allt den klassiska känslan när man kommer in i omklädningsrummet och får sjunga segersången igen, och det känns som att vi kan riva omklädningsrummet. Den känslan behövs, det är skönt när poängen trillar in. Förhoppningsvis får vi en boost av det här, avslutar György Millinkhoffer.

TFF:s startelva i matchen:
Felix Silfverhielm – Erik Hjertsson, Joel Celik, Simon Gottfridén, David Karlsson – Hugo Holmström, Theo Mårtensson, Jakob Wohlin – Inas Suljic, Gabriel Johnson, Robin Kolnby

Avbytare:
William Shalin, Ken Legiec, Sebastian Elhult, Robin Ahlholm, Noah Mattsson.

TFF:s P17 möter IF Elfsborgs dito på torsdag kl 14:00 på Vångavallen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 25 maj, 2019
Kategori: A-lag