Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF - Östers IF spelas på söndagen hemma på Vångavallen, med avspark 17:30. Efter seger senast mot Örgryte IS - går vi tillsammans för tre nya poäng på söndagen.

I samband med matchen så är det dags för årets familjedag på Vångavallen. Då blir det close-up trolleri på Vångavallen med Sveriges Grand Prix-mästare i trolleri och på barnområdet hittar du ansiktsmålning, prickskytte och teckningstävling. Eftersom det är mors dag så bjuder vi också på fritt inträde för alla mammor. Entréerna öppnar 16:30. Läs mer om dagen här.

Truppen som Trelleborgs FF kommer med imorgon är helt identisk med förra helgens match mot Örgryte IS - där vi alla minns att det blev seger (2-1).

- Exakt samma trupp som förra gången. Robin Nilsson är tillbaka igen och tränat några dagar, men vi väljer att han ska träna några dagar till och sen vara med i U21-match nästa vecka, säger TFFs manager Peter Swärdh inför morgondagens match.

Matchen är alltså mot Östers IF som börjat sisådär, men är i grunden ett mycket starkt lag som antagligen kommer börja ta mer poäng - men förhoppningsvis inte imorgon på Vångavallen.

Efter nio omgångar har Östers IF skrapat ihop sju poäng - Trelleborgs FF har en seger mer och har då tio poäng.

- De söker ju också stabilitet. De har spelat väldigt jämna matcher, med uddamålsförluster och lite problem med att göra mål på hemmaplan.

- Det är ju ett bra lag om man tittar på vad de har. Ett kollektiv som är välorganiserat och de har en ganska tydlig idé hur de vill spela. Har individuella kvaliteter i sitt offensiva spel när de får till det, försöker överbelasta mycket.

Matchen Trelleborgs FF - Östers IF har avspark 17:30 på Vångavallen i Trelleborg. Förhoppningsvis kan hemmalaget ta tre nya poäng, så vi kan fira mer än alla fantastiska mammor.

- Det gäller att spela rätt, med bra försvarsspel och intensitet till det. Sen är det att jobba vidare ju, att få med så många rättvända spelare som möjligt offensivt, tidigt i spelet men såklart också sent.

Serien är fortsatt jämn och det är egentligen bara Varbergs BoIS FC som stuckit iväg i toppen av tabellen.

- Det är så, serien är jämn och matcherna är jämna. Bara Varberg som stuckit ifrån och gjort det fantastiskt bra, det kan man ju bara konstatera.

Trelleborgs FF - Östers IF, avspark 17:30 på Vångavallen i Trelleborg. Varmt välkomna!

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Jakob Glasberg, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Nebiyou Perry, Haris Brkic, Dennis Antwi, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson, Felix Hörberg.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 maj, 2019
Kategori: A-lag