Studieresa till Norrköping är första steget för att titta på spännande lösning för ett nytt arenaområde i Trelleborg

Efter cirka tio års olika turer om en ny arena i Trelleborg åker nu hela kommunstyrelsens arbetsutskott tillsammans med Trelleborgs Fotbollförening på en gemensam studieresa den 28 maj till Norrköping för att titta på stadens och fotbollsklubbens satsningar och lösningar där.Norrköping har seglat upp som ett väldigt lyckat exempel där kommun och fotbollsklubb har valt att jobba tillsammans för att få en integrerad lösning som gynnar både staden utveckling och idrotten.

- Vi känner ett stort intresse från kommunen och det blir spännande att ta del av Norrköpings erfarenheter. Det är ju långt ifrån bara en arena som växt upp i Norrköping, det är ju nästan en hel stadsdel. Det är något som gynnar både bredd- och elitfotbollen och som också bidrar till hela kommunens utveckling, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

I Trelleborgs kommun ser man en idrottssatsning med integrerad stadsutveckling som en spännande möjlighet.

- Efter år av mängder med olika besked är det väldigt viktigt att vi kommer framåt i den här frågan. Idrott är en stor del av satsningar för kommunens ungdomar och om vi kan integrera stadsutveckling med en ökad satsning på idrott vore det fantastiskt, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 23 maj, 2019
Kategori: A-lag