Efter två raka förluster kom TFF tillbaka på vinnarspåret i söndags. Segern mot Örgryte var efterlängtad bland både publik och spelare, och en spelare som var högst bidragande till trepoängaren var en comebackande högerytter.

- Den betydde otroligt mycket, definitivt nu när vi kom från två förluster, så då är det väldigt viktigt att få studsa tillbaka och ta en viktig trepoängare på hemmaplan, resonerar Felix Hörberg några dagar senare. Vi behövde få med oss en god känsla som vi kan bygga vidare på.

Felix Hörberg serverade fint Salif Camara Jönsson till 1-0, och fortsatte sedan att mala på längs högerkanten. Mittfältaren, som gjorde succé under sitt allsvenska debutår ifjol, menar att han kanske gjorde sin bästa insats så här långt för i år.

- Första halvlek kändes jättebra, jag kom in i det rätt snabbt och kände mig pigg och löpte på bra. När jag kom ut i andra kände jag mig trött fort, men jag jobbade på så mycket jag kunde, och sen blev jag jättetrött senare. Annars kändes det bra, och det var skönt att komma tillbaka och vinna och göra poäng.

Felix Hörberg har känt sig överbelastad i kroppen under inledningen på säsongen. Redan efter premiären mot GAIS började han känna sig sliten, men han har slitit på ändå. Inför bortamötet med Mjällby kände han dock att det var tid att göra något åt problematiken, och tog därför i samråd med lagledningen beslutet att vila från matchen.

- Det har inte varit någon riktig skada, utan jag har spelat så mycket matcher och tränat varje träning utan paus sedan början på förra året, och till slut tog det rätt hårt. Jag hade känningar i baksidor, vader och hela benen egentligen.

- Jag känner att det har känts av mycket. Jag har inte kunnat spela min egen spelstil och göra det jag är bra på, med löpningar och att hota i djupled. Det har påverkat mig en del.

Vilan mot Mjällby verkar dock ha gett god effekt. Väl tillbaka på banan mot Örgryte kände han sig överlag fräschare än på länge, och känslan har bestått.

- Det känns nästintill 100 nu, det tycker jag, sen sitter det väl lite mentalt, men det är betydligt bättre. Första halvlek kände jag verkligen att gamla jag kom tillbaka, med mitt djupledsspel och mitt kantspel. Det var gamla jag från ifjol.

Har du saknat dig själv tidigare?
- Både och. Jag har absolut inte varit nöjd med mig själv, för överlag har jag inte kommit upp i den nivå jag gjorde förra året. Vad det beror på vet jag inte, men förra matchen kände jag igen mig mer från förra året. Jag vet inte om det beror på överbelastningen, att jag inte kunnat spela min egen spelstil. Men nu hoppas jag bara bygga vidare på denna känslan.

Försökte ni spela annorlunda på något sätt i söndags?
- Vi valde att gå lite direktare på dem, och att hota dem i djupled, vilket resulterade i mål. Det är väl en sak i så fall, och något som jag kan tillföra med mina spetsegenskaper. Tanken var också att spela med lite färre tillslag, och göra det enklare än vad vi gjort i vissa delar tidigare. Annars överlag tycker jag bara vi försökte spela så som vi vill spela.

På söndag spelar TFF hemmamatch för tredje helgen i rad när ytterligare ett, inför serien, topptippat Ö-lag kommer på besök. Den här söndagen är det Östers IF från Växjö.

- Jag går för tre poäng, och det gör vi alla. Öster är ett bra lag som också går för tre poäng, men vi kommer fokusera på vårt spel och göra allt för att vinna matchen. Vi vill bygga vidare på vinstsviten och få två raka segrar. Det kommer vara jätteviktigt för att fortsätta skapa vinnarmentalitet.

Det är då man lyfter i tabellen?
- Precis, och därför är det jätteviktigt att kunna få en seger till. Efter tre segrar så brukar det bli att det går lite av sig själv, och när det gå lite halvknackigt så brukar det fortsatta och man tänker för mycket och så vidare. Det gäller bara att vi släpper ner axlarna och fortsätter spela vårt spel, för då vet jag att vi har kvalitet för att vara i toppen, det råder inga tvivel om det, avslutar Felix Hörberg.

Förhoppningsvis håller TFF-spelarna axlarna nere på söndag och kammar hem andra raka segern. Med den gamle Felix Hörberg tillbaka på plan så är det fullt möjligt.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 22 maj, 2019
Kategori: A-lag