Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF tog på söndagen tre härliga och efterlängtade poäng hemma på Vångavallen. Söndagens match Trelleborgs FF - Örgryte IS slutade 2-1 till hemmalaget - där inhoppande Dennis Antwi blev stor matchhjälte och nickade in segermålet i 87e minuten.

Salif Camara Jönsson gjorde TFFs första mål i matchen.

- Grymt glad för vinsten och poängen, det behövs, säger TFFs manager Peter Swärdh på presskonferensen efter matchen.

Det var annars två något formsvaga lag som möttes på Vångavallen och ett av lagen skulle bryta en negativ trend - just det, Trelleborgs FF.

Matchen började alldeles strålande för TFF - precis lika strålande som vädret. Salif Camara Jönsson gjorde tidigt 1-0 till hemmalaget efter en fin framspelning av Felix Hörberg.

I matchen mot Mällby AIF gjorde Salif Camara Jönsson även där ett tidigt ledningsmål. Då gick det inte hela vägen - men det skulle det göra på söndagen.

Även om Örgryte IS kvitterade efter en svag hemåtnick från Isak Jönsson - så skulle Trelleborgs FF vinna.

Dennis Antwi som blev inbytt i 78e minuten nickade in en hörna ca tio minuter senare - och med det tre poäng.

- Prestationen är fortfarande ojämn. Ska jag ta fram några positiva saker så tycker jag att våra innerbackar är bra. Hugo gör sin bästa match idag och det växer till något som var helt okej. Jag tycker att Haris, Sebastian och Zoran hittar bättre samarbete centralt fler gånger.

- Sebastian har varit i bra form rätt länge och har fått dra ett stort lass i det hela.

- Den tredje saken som är bra - är att det är tredje matchen som vi i sent skede ser till och skaffa fler poäng än vid tillfället vi gjorde målet. Det är någonting vi sett till att göra konsekvent och det är en styrka och det ska jag ge laget.

Efter två raka förluster, mot Halmstads BK och senast Mjällby AIF - var trepoängaren på söndagen mot Örgryte IS mycket välkommen.

- Vinsten är jätteviktig. Vårt första fokus nu vi har sagt är att vara realistiska och objektiva mot resultaten vi har gjort. Vi hade inte mer än sju poäng inför denna matchen och vi har inte varit så mycket bättre, vi kanske hade kunnat ha en poäng mer eller mindre. Det är väldigt viktigt att ha den självkritiska och sunda synen på prestationen.

- Vi måste öka avståndet neråt, gör vi det tillräckligt bra så kan vi få kontakt uppåt - men först och främst öka avståndet neråt.

Zoran Jovanovic tvingades gå av planen tidigt i matchen, det var dock inget som var planerat utan han hade en känning.

- Han har en känning nånstans i muskulaturen, så det var ingen prestationsmässig tanke bakom bytet.

Sista bytet i matchen blev unge Haris Brkic mot Dennis Antwi. Ett byte med lite fingertoppskänsla och skulle visa sig vara - helt matchavgörande.

- Vi stod och valde inför sista bytet vem vi skulle ta in. Låta Salif ligga kvar längst fram - eller ta in en mer djupledsspelare. Det blev ju lyckat med tanke på resonemanget jag och Kristian Haynes hade.

- Kristian kände att Dennis Antwi var het - och det blev bra, avslutar Peter Swärdh med ett leende.

Nästa match är även den hemma på Vångavallen. Då är det nästa Ö-lag som kommer på besök - nämligen Östers IF. Avsparken är på söndagen, klockan 17:30.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Niklas Vesterlund, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman - Felix Hörberg, Haris Brkic (ut 78), Sebastian Ohlsson, Nebiyou Perry (ut 61) - Zoran Jovanovic (ut 68), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Jakob Glasberg, Erik Andersson (in 68), André Reinholdsson, Oscar Johansson, Mattias Håkansson (in 61), Dennis Antwi (in 78).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 19 maj, 2019
Kategori: A-lag