Fotograf: Björn Sandberg

Han har spelat i Trelleborgs FF genom hela livet, och i onsdagens bortamöte med Mjällby AIF fick han äntligen göra sin första tävlingsstart för klubbens A-lag. Haris Brkic tog tillvara på chansen, som han har väntat på länge.

- Det var en skön känsla, det är ett kvitto på att man har gjort något bra, säger mittfältaren. Jag kände själv att det snart skulle vara dags. Det gäller bara att prestera på träningar och de minuter man får hoppa in. Jag kände att någon gång kommer chansen komma, och då gäller det att ta den.

Blev du förvånad att du fick starta igår?
- Just igår blev jag faktiskt, på grund av att det var Mjällby som ändå har gått bra och Erik (Andersson) och Sebbe (Ohlsson) gjorde det ändå okej mot Halmstad. De sade dagen innan att du byter av Erik rätt av, så jag var beredd på det, så då var det bara att ställa om.

Haris Brkic fick A-lagskontrakt med TFF under förra sommaren och fick avsluta säsongen med ett inhopp i den sista allsvenska omgången mot Brommapojkarna. Under årets försäsong fick han förhållandevis mycket speltid, och han har stadigt utvecklats och haft en plats i startelvan i sikte.

- Jag har försökt prestera i U21 och jag har gjort det bra på träningar, så jag har känt att snart kommer chansen, men ingen visste när, men så kom det igår. Det var bara att tacka för förtroendet och göra jobbet, säger Brkic.

Hur tycker du att det gick?
- Det gick okej, godkänt kan man säga. Bollmässigt var det ändå helt okej, även om jag hade några felpassningar, vilket jag kollat på i efterhand. Det var onödigt, men så är det i fotboll. Jag vann en del dueller också, så det var en godkänd startdebut.

Var det stor skillnad mot U19 och U21?
- Det är enormt stor skillnad faktiskt. Du har inte så mycket tid här och tempot är mycket högre, så det gäller att vara snabb i sina beslut. Man måste vara snabb i tillslagen och spela den första man ser. Jag fick ändå närmare 80 minuters speltid, så det kändes bra.

Det måste kännas skönt ha debuten avklarad?
- Det känns bra faktiskt. Nu blickar jag bara framåt och hoppas få starta på söndag igen. Första matchen är alltid första matchen, sen växer man in i det och nervositeten minskar lite, så kan man mer gå ut och spela bara.

Tror du att du höjde dina aktier?
- Det är svårt att säga, det får tränarna ta och kolla igenom. Men jag snackade med Haynes (Kristian) efter matchen, och han sade att jag ska vara nöjd med min insats, så det kan vara att jag stärkte dem lite i alla fall.

Lagets insats var däremot en besvikelse. Trots ett tidigt ledningsmål för gästerna redan efter fyra minuter så förlorades matchen med 2-1.

- De gör mål på en hörna som jag inte vet om bollen är inne, och sen får de en billig straff till 2-1 och det känns som att matchen dör. Vi måste upp några snäpp och inte släppa in så här billiga mål. Vi måste kämpa för att få den här vinsten, vilket hade varit viktigt igår.

På söndag ges en ny chans till tre poäng när Örgryte IS gästar Vångavallen. Förhoppningsvis kommer trepoängaren då istället.

- Det gäller bara att ta tre poäng på söndag, det finns inget annat. Vi måste släppa ner axlarna och njuta över att vi ändå spelar i Superettan. Vi ska kämpa för att ta den där trepoängaren, för det är dags, avslutar Haris Brkic som hoppas starta sin andra raka match.’

Trelleborgs FF – Örgryte IS har avspark kl 15:00 på Vångavallen på söndag.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 16 maj, 2019
Kategori: A-lag