TFF-damerna har kommit in på vinnarspåret igen efter förlusten i helgen. Under onsdagskvällen byttes Division ett mot DM-spel när laget tog emot Furulunds IK hemma på Vångavallen. Segersiffrorna skrevs till 2-0.

- Det handlade mycket om att få upp mungiporna efter helgens förlust, ta sig vidare och ge lite andra spelare speltid, säger damlagets koordinator Johan Bauer. Det såg ut som förväntat när man möter ett lag från en lägre serie, lite avslaget och lite lägre tempo. Vi fick en seger med oss inför lördag, vilket är det absolut viktigaste.

TFF var överlägset sin motståndare, till vardags hemmahörande i Division två, från start till slut. Hemmalaget valde att testa en ny 3-5-2-formation och matchade vissa spelare som nött bänk under våren. För de som suttit på bänken i inledningen på seriespelet är det viktigt att få speltid i den här typen av matcher.

TFF tog ledningen efter en halvtimme efter en fin prestation av Jonna Hansson. Anfallaren fick bollen utanför straffområdeslinjen, vände om och skickade in bollen vid bortre stolpen. 2-0 kom efter 70 minuter av Elin Engbe. Anfallaren blev framspelad av Annelie Nilsson, kom fri med målvakten och chippade in bollen i nät.

Furulund sjönk längre ner i banan ju längre matchen led, och sergern var aldrig hotad. Istället kunde det ha blivit fler TFF-mål, om man hade gått för det.

- Jag tror inte de hade ett skott på oss på 90 minuter. Hade vi gasat på kunde det blivit fler mål, menar Johan Bauer och fortsätter:

- Vi gjorde flera byten i paus. Det viktigaste var att vinna matchen, hålla nollan och testa ett 3-5-2-system för att kunna hantera det i serien vid behov.

På lördag är det åter dags för seriespel när TFF tar emot IF Böljan Falkenberg på Vångavallen. Matchen har avspark kl 14:00

TFF:s startelva:
Emy Alerskans – Sandra Nilsson, Felicia Miller, Hanna Bauer – Josefine Svensson, Emma Nilsson, Ebba Jahnfors, Sally Le Grand, Emilia Olsson – Elin Engbe, Jonna Hansson

Avbytare:
Lina Lundgren, Sofie Alerskans, Julia Larsson, Annelie Nilsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 15 maj, 2019
Kategori: A-lag