Fotograf: Björn Sandberg

Det blev en ny sur förlust på onsdagskvällen i Superettan för Trelleborgs FF - detta trots tidig ledning genom Salif Camara Jönsson.

I andra halvlek vände Mjällby AIF på matchen genom två fasta situationer. Först på en hörna och sedan på straff.

Matchen Mjällby AIF - Trelleborgs FF slutade 2-1.

Efter förlust 0-1 mot Halmstads BK blev det förlust 1-2 mot Mjällby AIF. En ny sur förlust alltså.

- Ja, det kan man säga. Men nånstans måste vi försöka vara objektiva i analysen av matchen. Varken anfallsmässigt eller försvarsmässigt var vi tillräckligt bra - kopplat till den ambitionen vi har, säger Peter Swärdh efter matchen.

- Vi måste acceptera det och där vi är - innan vi kan vända trenden.

Trelleborgs FF började annars bra och tog ledningen tidigt genom Salif Camara Jönsson. Han snappade upp bollen utanför motståndarnas straffområde - tog sig sedan framåt och sköt välplacerat in 1-0 till gästande Trelleborgs FF.

- Det är klart, leder man med 1-0 så finns där ju en känsla av att det är bra. Men de kom ner väldigt djupt på oss som vi inte ville. Vi hanterar inte situationen tillräckligt bra.

I andra skulle alltså Mjällby AIF vända. Först på hörna och sedan på straff efter att Hugo Andersson fällt en motståndare i egna straffområdet.

- Två fasta situationer där vi släpper in mål. Straffen i sig är ju inget att prata om - på hörnan försvarar vi oss för dåligt. Bollen ska ju bort tidigare.

På söndag är det match igen - hemma mot Örgryte IS, då har TFF chansen att revanschera sig.

- Man måste leva i nuet, vara på plats och göra analys av matchen rätt. Sedan träna och bli bättre. Där var många delar som inte var tillräckligt bra idag.

- Det finns inga mirakelmediciner för hur man ska göra. Åtta matcher och en seger är ju såklart inte tillräckligt bra. Men vi kan bara göra det tillsammans.

En liten ljusglimt i matchen mot Mjällby AIF var unge Haris Brkic som fick chansen från start - som också var den första.

- Haris gjorde det bra från start, han och Sebastian Ohlsson gör ett stort arbete på mitten. Men kvaliteten på de individuella prestationerna är kopplat till det kollektiva.

Nästa match är hemma mot Örgryte IS redan på söndag - då behövs ditt stöd på Vångavallen.

TFFs startelva: 

Andreas Larsen - Niklas Vesterlund, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 62), Haris Brkic (ut 77), Sebastian Ohlsson, Nebiyou Perry - Zoran Jovanovic (ut 62), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Albin Nilsson, Jakob Glasberg, Erik Andersson (in 77), André Reinholdsson (in 62), Oscar Johansson (in 62), Dennis Antwi.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 maj, 2019
Kategori: A-lag