Fotograf: Björn Sandberg

Under tisdagskvällen gick Trelleborgs FF in i DM-slutspelet för seniorer, men det var P19-laget som fick äran att dra på sig A-lagströjorna. Laget tog en övertygande seger på bortaplan mot Division tre-laget Högaborgs BK. Det var aldrig något snack om saken när gästerna segrade med 2-0.

- Det var en bra genomförd match med seniorspel i 90 minuter, där vi inte bjuder på något och kontrollerar händelserna fullt ut, säger tränaren Jimmi Olsson nöjt. Vi spelar med huvudet på skaft och har kontroll på alla skeenden, från start till slut.

Trots att TFF var det bättre laget redan från avspark så stod matchen 0-0 i paus. I andra halvleken genomförde TFF flera tidiga byten och fick med det in pigga spelare, samtidigt som hemmalaget mattades allt mer. I den 57:e matchminuten chippade Linus Axelsson in 0-1 efter ett bra instick av Rasmus Klyft.

Efter ledningsmålet blev det allt tydligare att hemmalaget blev tröttkört, vilket resulterade i att TFF fick större ytor att spela på. I den 75:e minuten skickade Jacob Christiansen in 0-2 på volley efter att en hörna rensats bort från straffområdet.TFF hade sedan chanser att öka på sin ledning ytterligare, men slutresultatet skrevs till 0-2.

TFF:s P19 hade seriematch hemma mot Elfsborg i söndags, och därför valde man att ge en del spelare chansen som tidigare varit mycket utanför startelvan.

- Det visar på gott gry från dem sidan om, vi har bra kvalitet i truppen. De fick visa upp sig från sin bästa sida, och det är bra för dem att vi fick en extra match.

TFF:s juniorlagsspelare fick nu chansen att ställas mot seniormotstånd i tävlingssammanhang, och laget visade att man håller bra klass.

- Jag tycker det var klasskillnad över 90 minuter. Vi visar ändå att vi kan stå upp mot seniorlag. Division två-klass håller vi nog som det ser ut idag, avslutar Jimmi Olsson.

DM rullar vidare, och det återstår att se vem TFF:s P19-killar ställs mot i omgång fyra.

TFF:s startelva:
Måns Ingvarsson – Totte Holmkvist, Timoty Axelsson, Markus Holasek, Ibrahim Nukic – Rasmus Klyft, Marko Spajic, Jonathan Jacobsson, Linus Axelsson, Alfred Nilsson – Linus Lundqvist Felgenau

Avbytare:
Simon Jamett Menjivar, Jacob Christiansen, Samuel Fröjdh, Emil Johansson, Martin Andersson


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 14 maj, 2019
Kategori: A-lag