Fotograf: Björn Sandberg

Superettan är inne i en intensiv period av matcher. I lördags var det match mot Halmstads BK på Vångavallen - imorgon, onsdag, match borta mot Mjällby AIF. Efter det så är det match igen på söndag hemma mot Örgryte IS.

Matchen Mjällby AIF - Trelleborgs FF har avspark 19:00 och spelas på Strandvallen. Kan du inte vara på plats så visas matchen på cmore.se.

Mjällby AIF har inlett Superettan med att vinna fyra av sju spelade matcher. De andra matcherna har de förlorat. Efter att ha inlett med två förluster har de kommit igång och vunnit tre raka hemmamatcher. På onsdagen bryts förhoppningsvis den sviten.

- De har varit starka på slutet och varit väldigt effektiva. Det syns att de har jobbat ihop ett tag och fått ihop en bra kontinuitet. De senaste matcherna har de spelat väldigt stabilt, säger Peter Swärdh inför morgondagens match.

Senaste matchen för Trelleborgs FF blev en sur förlust mot Halmstads BK, 0-1. För att knipa tre poäng imorgon behöver TFF höja sig några snäpp.

- Vi var väldigt besvikna på den insatsen. Kvalitets och energimässigt så måste vi upp några nivåer till. Behöver rätta till en del saker i vårt spel som inte fungerat om vi ska kunna ta tre poäng i denna matchen.

Inför Mjällby-matchen på onsdagen saknas fortfarande Jasmin Sudic, högerbacken Hugo Andersson och Robin Nilsson. Dessutom saknas Felix Hörberg som endast gjorde ett kortare inhopp mot Halmstads BK.

- Han har en överbelastning och behöver vila lite. Det var bakgrunden till det kortare inhoppet senast också.

I och utanför Trelleborgs FFs trupp finns flera som varit i Mjällby AIF tidigare. Jasmin Sudic, Kristian Haynes, Mattias Håkansson och André Reinholdsson.

- Klart det är en dimension i det hela för de som kommer tillbaka dit - så är det alltid, avslutar TFFs manager Peter Swärdh som själv var tränare i Mjällby AIF mellan 2009 och 2012.

Båda lagen är nykomlingar i Superettan - från vars ett håll. 

Mjällby AIF - Trelleborgs FF har avspark 19:00 på onsdagen.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Albin Nilsson, Jakob Glasberg, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Nebiyou Perry, Haris Brkic, Dennis Antwi, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 14 maj, 2019
Kategori: A-lag