TFF:s P19 fick en mardrömsstart i söndagens hemmamöte med IF Elfsborg. Redan efter två minuter tog gästerna ledningen, men hemmalaget visade moral och reste sig till 1-1, vilket också blev slutresultatet.

- Vi var absolut inte sämre än dem, men de leder dock serien och har vunnit alla sina sex första matcher, konstaterar TFF-tränaren Jimmi Olsson direkt efter matchslut. Vi pratade innan om att vilja knäcka den koden, att de skulle tappa poäng, och det gjorde vi ju. Sedan kunde vi mycket väl ha fått mer med oss, men vi fick ju en olycklig start.

Det var en hörnspark som ledde fram till Elfsborg ledning tidigt i matchinledningen. Jimmi Olsson hade innan matchen betonat vikten av att vara vakna på de gulsvartas fasta situationer, inte minst med tanke på att man släppte in ett liknande mål i fjolårets möte, men trots det var hörnmålet ett faktum.

TFF kom relativt snabbt in i matchen och skapade flera bra målchanser i den första halvleken. Kvitteringsmålet kom efter att ett inlägg skickades in i straffområdet i en stor samling av spelaren, och där ett Elfsborgshuvud var sist på bollen och skickade den i egen bur. 1-1 stod sig inte bara halvleken ut, utan hela matchen ut.

- Fotbollen blev kanske inte riktigt den vi vill spela, men man får anpassa spelet efter förutsättningarna, och det är svårt att spela någon teknisk fotboll på det här gräset, säger Olsson. Jag tycker att vi stod upp bra idag och krigade. Vi pratade lite om revanschen från Malmömatchen senast där vi inte alls var i nivå med vad vi borde vara, så detta var ett fall framåt.

Båda Elfsborg och TFF skapade möjligheter till ett segermål, och det oavgjorda resultat får anses rättvist sett över 90 minuter.

- Det är starkt att komma tillbaka, det visar ändå på att där är gott go och bra moral hos grabbarna.

Med sex matcher kvar av vårsäsongen parkerar TFF på en tiondeplats och har tre poäng upp till sjundeplatsen som innebär säkrat kontrakt i P19-Allsvenskan samt en plats i höstens slutspelsserie.

- Alla matcher vi har spelat har vi varit med i, förutom mot Malmö där jag tycker att vi var under isen, men de andra matcherna har egentligen kunnat bli på vilket håll som helst. Det är jämnt och vi står upp mot de bra lagen. Nu har vi mött alla topplagen, så nu gäller det att förvalta de sista matcherna vi har kvar på ett bra sätt om vi vill vara med i topp sju, vilket vi vill, avslutar Jimmi Olsson.

Nästa match äger rum på lördag när TFF gästar IFK Värnamo på bortaplan.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 12 maj, 2019
Kategori: A-lag