Fotograf: Björn Sandberg

Söndagens långtur till Öland blev en mindre rolig historia för damerna. En dålig första halvlek ställde till det i matchen som slutade med förlust 0-3. Färjestadens GoIF - Trelleborgs FF, 3-0.

- Vi gör en alldeles för dålig första halvlek för att ha en chans i matchen, säger Hans Malmgren efteråt.

- Vi släpper till första målet tidigt där vi inte är på hugget och står fel. Vi är inte riktigt vakna i första halvlek och de gör tvåan i matchen också rätt tidigt. Efter det så håller vi ihop det rätt bra och släpper inte till så mycket - men vi skapar ingenting själva heller.

I paus gjorde laget förändringar i hopp om att komma tillbaka i matchen. Förändringarna gjorde så man blev bättre - dock missade man sina lägen som man skapade eller så stod en duktig motståndarmålvakt i vägen.

- I paus ändrar vi lite i positionerna och gör några byten - då blev vi också betydligt bättre. Vi skapar flera bra lägen, men deras målvakt är riktigt bra. Andra halvlek är helt okej.

Nykomlingarna Trelleborgs FF ligger på fjärde plats i Division 1 Södra Götaland. Före sig har man Hammenhögs IF och Färjestadens GOIF som man nu har mött på bortaplan. Tillsammans med nästa motståndare i serien IF Böljan Falkenberg - är de faktiskt obesegrade.

- Vi har haft de klart tuffaste bortamatcherna. Vi har mött ettan och tvåan på bortaplan nu. Färjestaden är fysiska och tuffa att möta - de går hela vägen in mot oss. Vi tar med oss en läropeng hem.

- Andra halvlek var ändå okej, Emilia Olsson som hoppade in som vänsterback gjorde det jäkligt bra - och det tar vi med oss idag.

I serien möter damerna IF Böljan Falkenberg nästa helg hemma på Vångavallen - innan dess är det dock DM som står på schemat och det är förra årets spöklag Furulunds IK som står för motståndet. Det är också hemma på Vångavallen och avsparken är 19:00 på onsdag.

- Vi har DM först mot Furulund - sen Böljan från Falkenberg till helgen i serien. Bara att ta nya tag.

Startuppställning:

Emy Alerskans - Julia Larsson, Felicia Miller, Caroline Williamsdotter, Hanna Bauer - Nike Törnqvist, Emma Nilsson, Ebba Jahnfors, Elin Engbe - Josefine Svensson, Annelie Nilsson.

Avbytare:

Lina Lundgren, Sofie Alerskans, Emilia Olsson, Sally Le Grand, Johanna Olsson, Jonna Hansson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 12 maj, 2019
Kategori: A-lag