Fotograf: Björn Sandberg

Match på Vångavallen - med soligt vårväder och tidig avspark. Det var bäddat för fotbollsfest när Trelleborgs FF tog emot Halmstads BK i Superettan.

Matchen slutade dock i besvikelse efter att Halmstads BK gjort matchens enda mål i andra halvlek.

Halmstads BK kom till Vångavallen som laget på sistaplats i Superettan och bytte tränare så sent som i veckan. De lyckades dock knipa alla tre poängen på lördagen och hoppade då upp en bit i tabellen - men inte förbi Trelleborgs FF.

Det var annars en sömnig historia som utspelade sig på Vångavallen där hemmalaget hade svårt att skapa riktigt farliga chanser.

- Bägge lagen hade god kontroll på sin defensiv i första halvlek och stängde ner varandra, säger Peter Swärdh på presskonferensen efter matchen.

I andra halvlek var Halmstads BK bättre - och gjorde matchens enda mål genom Rasmus Wiedesheim Paul. Ett långt inlägg och fin nick - otagbart för Andreas Larsen i TFF-målet.

- Vi hade lite goda tendenser på vår vänstersida och vi kände att det fanns ännu mer möjligheter på högersidan om vi skulle kunna växla sida ytterligare. Tyvärr var vi provocerade av Halmstads press eller på egen förmåga ett antal svaga uppspel, som ger näring till Halmstad i andra halvlek.

- Vi tappar kontrollen litegrann och på det sättet så får de lite möjligheter. Vi försökte trycka in med Felix, gör det bytet innan deras mål - och försökte ha attacker på kanterna och komma runt där. Vi har väl en del situationer efter deras mål.

Trelleborgs FF hade svårt för att skapa riktigt bra målchanser. Efter 0-1 bytte man in Dennis Antwi och Nebiyou Perry - men denna gången kunde ingen rädda poäng i matchen.

- Tyvärr så är inte vår skicklighet och vårt sätt att skapa målchanser kopplat till vår egen förmåga. Vi kan inte riktigt luckra upp Halmstads försvarsspel efter deras mål. Det blir mycket kamp ända in och även om vi förändrar och går upp med fler spelare så blir det en del situationer - men räcker inte hela vägen idag.

Superettan är inne i en intensiv period och det är faktiskt match redan på onsdag igen. Då är det Mjällby AIF på bortaplan. True Blues anordnar resa dit - läs mer här.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Niklas Vesterlund, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman (ut 77) - Oscar Johansson (ut 65), Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Mattias Håkansson (ut 83) - Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Jakob Glasberg, Felix Hörberg (in 65), Nebiyou Perry (in 83), Haris Brkic, André Reinholdsson, Dennis Antwi (in 77).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 11 maj, 2019
Kategori: A-lag