Fotograf: Björn Sandberg

Det är tidig avspark på lördagen när Trelleborgs FF tar emot Halmstads BK på Vångavallen. 13:30 är avsparken i omgång sju av Superettan. Det spås bli fint väder - så varför inte starta lördagen med oss?

- Först och främst så kommer det bli en rolig match mot ett bra lag. Det är hemmamatch på Vångavallen, säger TFFs manager Peter Swärdh inför morgondagens match som alltså har avspark redan 13:30.

Trelleborgs FF har börjat Superettan med en vinst, en förlust och fyra oavgjorda matcher - bland annat senast borta mot IK Frej (3-3). På lördagen tar man förhoppningsvis nästa trepoängare, med hjälp av dig som supporter.

Halmstads BK har inte alls fått den starten som de hoppats på - och ligger för tillfället sist i Superettan. I veckan bytte de tränare, från Igor Krulj till Magnus Haglund. Nye Magnus Haglund ska leda laget på Vångavallen, efter endast två träningar.

- Det är väl så att man har några extra funderingar vid tränarbyte. Hur den kortsiktiga planen ser ut och hur de kommer agera. Men nog inte allt för stora skillnader.

Halmstads BK har annars många starka individuella spelare, såsom Andreas Johansson som förra året spelade i IFK Norrköping. Eller varför inte Peter Larsson, Thomas Boakye, Susan Djuric - eller målskytten Sadat Karim.

- Men det är ett individuellt starkt lag, men många kvaliteter. De har spets framåt och Karim Sadat bland annat som är en dokumenterat bra målskytt.

- Det viktigaste är ju förstås hur vi själv ska uppträda och där är bitar som måste bli bättre. Framförallt kanske det kollektiva försvarsarbetet - men helheten måste bli bättre. Få ner antalet målchanser mot oss.

Jasmin Sudic, högerbacken Hugo Andersson och Robin Nilsson står fortfarande utanför truppen. Men där Robin Nilsson snart är tillbaka. En som är tillbaka är dock Jakob Glasberg som saknats några matcher.

- Jakob Glasberg är tillbaka i truppen efter att han har rehabtränat några veckor. Det är egentligen den enda skillnaden. Vi har tagit ut en 19-mannatrupp, så vi får se imorgon exakt hur den kommer bli.

Trelleborgs FF - Halmstads BK har avspark 13:30 på Vångavallen i Trelleborg.

Köp gärna din biljett redan innan du kommit till Vångavallen - gör det här.

Läs gärna intervju med Isak Jönsson inför matchen.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Albin Nilsson, Jakob Glasberg, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Nebiyou Perry, Haris Brkic, Dennis Antwi, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 10 maj, 2019
Kategori: A-lag