Fotograf: Björn Sandberg

TFF hade ledningen två gånger om på Vikingavallen, men när matchen gick in i 93:e matchminuten så var det hemmalaget som vände till 3-2. I den sista övertidsminuten kvitterade dock gästerna till 3-3.

Två dagar senare beskriver TFF-backen Isak Jönsson känslan kring måndagsmatchen mer som en besvikelse, än glädje över den sent räddade poängen mot IK Frej.

- Jag tycker att det är vi som vi hade matchen från första halvlek, så jag tycker inte vi ska släppa den alls, säger mittbacken.

- Det var ju inte jättebra att vi släppte in så pass många mål på fasta situationer, det är rätt negativt.

Frejs 2-2-mål kom efter en frispark och 3-2 efter en hörna.

- Det var dålig kommunikation och slarv rent allmänt, säger Isak Jönsson om den andra halvleken innan han fortsätter.

- Jag tyckte vi spelade bra, men vi hade lite oflyt i sista tredjedelen och lite oflyt på fasta situationer.

När Nebiyou Perry skickade in bollen i mål efter att hemmamålvakten släppt retur på Erik Anderssons frispark i sista minuten blev det stor glädje bland TFF:arna på planen. Jönsson menar dock att det i efterhand mest varit besvikelse.

- Det var starkt att vi fick in målet och räddade en poäng, men vi satte oss själva i den sitsen, så det var mest deppiga miner över att vi inte vann.

Hur mycket tycker du att ni har fått ut inledningsvis av serien?
- Vi har ändå fått ut hyfsat mycket, men vi har spelat för mycket lika, det är mest det. Vi förlorar inte, så det är positivt, men det är negativt att vi inte vinner.

Är det någon glädje kring att ni faktiskt bara har en förlust?
- Det är klart att om det är något vi ska ta med oss så är det att vi inte förlorar, men som det har sett ut är det matcher vi har kunnat vinna, så det är både positivt och negativt.

Isak Jönsson satt på bänken i de två inledande seriematcherna, men i de fyra senaste har han varit en del av startelvan. I sina första tre matcher från start släppte laget bara in ett mål, men i måndags försämrades statistiken kraftigt med tre insläppta på 90 minuter.

- Det var egentligen en jävligt pissig match försvarsmässigt. Det är väldigt irriterande att släppa in de mål vi gör, speciellt på fasta där jag ska ta bort bollarna. Det känns ändå som mitt ansvar lite.

Är du skuld till målen?
- Inte skuld så, men som försvarare ska man ändå ta bort bollen, man blir irriterad när man släpper in de här målen.

Nu tar TFF nya tag inför lördagens hemmamöte med Halmstads BK. Förhoppningsvis kommer säsongens andra seger då.

- Vi får ju egentligen bara nollställa matchen från senast och ta med oss att vi visade moral genom att rädda poäng som vi gjorde. Tar vi med oss det så kan det nog gå bra, avslutar Isak Jönsson.

Trelleborgs FF – Halmstads BK har avspark kl 13:30 på Vångavallen på lördag.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 8 maj, 2019
Kategori: A-lag