Fotograf: Björn Sandberg

Det blev oerhört dramatiskt på måndagskvällen när Nebiyou Perry räddade en poäng för Trelleborgs FF mot IK Frej.

Det var en svängning match som utspelade sig på Vikingavallen i Täby, där Trelleborgs FF ledde med 2-1 i paus. I andra halvlek kvitterade först IK Frej, sedan tog de ledningen på stopptid och såg ut att gå mot en seger - då räddade Nebiyou Perry en poäng efter att han slagit in en retur på Erik Anderssons frispark.

De övriga målen gjordes av Salif Camara Jönsson och Sebastian Ohlsson.

- Det var väldigt svängigt - lite för svängigt för att det ska kännas bra, säger TFFs manager Peter Swärdh direkt efter matchen.

- Vi får ta poängen och åka hem och vara nöjda nu där det blev som det blev.

Matchen började ju annars bra för Trelleborgs FF och Salif Camara Jönsson gav gästerna ledningen - redan efter åtta minuter spelade. Ett inlägg från vänster signerat Mattias Håkansson letade sig fram till Salif som behärskat stötte in ledningsmålet.

IK Frej kvitterade med några få minuter kvar av första halvlek - men TFF återtog ledningen snabbt igen genom Sebastian Ohlsson. Ett lågt skott utifrån såg till att TFF hade ledningen in i paus.

Det var en händelserik första halvlek - och andra halvlek blev inte sämre.

IK Frej kvitterade matchen några minuter in i andra halvlek genom Marcus Degerlund. När lagen möttes senast på Vikingavallen, 2017, så slutade mötet 2-2. Det såg ut att bli 2-2 i måndagens match också - då small det till rejält.

- Just I det skedet av matchen så var vi lite mer dominanta och gick för tre poäng. Sen fick de fasta situationer som störde oss.

Det var på en hörna som Luca Gerbino Polo kom högst och nickade in ledningsmålet - i den 92a matchminuten. Vild glädje i hemmalaget som visat sig vara starka i slutskedet av matcherna.

Nästan innan jublet lagt sig fick TFF och Erik Andersson ett fint frisparksläge. Han stegade upp och sköt en stenhård frispark rakt på Frej-målvakten som inte kunde hålla bollen - utan hamnade hos en framstörtande Nebiyou Perry som räddade en poäng - i 95e minuten.

- Efter det gick det från förtvivlan till glädje igen när vi får in kvitteringen. En poäng i det läget är vi glada för men inte det vi hade hoppats på inför matchen.

En närmast osannolik avslutning på en underhållande match som sågs av futtiga 720 personer. Den förtjänade långt mycket mer.

Nu har Trelleborgs FF kryssat fyra av de sex spelade matcherna i Superettan - men man har också bara förlorat en.

På måndagen fick skyttekungen Salif Camara Jönsson göra sitt första mål, Nebiyou Perry och Sebastian Ohlsson likaså.

- Viktigt för Salif att han fick göra mål och få det med sig härifrån. Sebastian gjorde också en bra match som helhet.

Nästa match är på lördag, då vi tar emot Halmstads BK hemma på Vångavallen i Trelleborg. Avspark redan 13:30.

- Vi sover över här i natt, sen åker vi hem och gör oss redo för kommande match som är på lördag.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Niklas Vesterlund, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman - Felix Hörberg (ut 62), Erik. Andersson, Sebastian Ohlsson, Mattias Håkansson (ut 88) - Zoran Jovanovic (ut 84), Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Albin Nilsson, André Reinholdsson (in 88), Nebiyou Perry (in 62), Oscar Johansson, Haris Brkic (in 84), Dennis Antwi.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 6 maj, 2019
Kategori: A-lag