Fotograf: Björn Sandberg

På måndagskvällen gästar Trelleborgs FF IK Frej i Superettan. Efter tre poäng senast hemma mot Dalkurd FF går jakten efter en ny trea vidare - denna gången på bortaplan.

- Vi är förväntansfulla och ser fram emot matchen imorgon, säger TFFs manager Peter Swärdh inför morgondagens match som spelas på Vikingavallen/Täby IP i Täby med avspark 19:00.

Efter fem omgångar av Superettan har Trelleborgs FF en förlust mot hittills suveräna Varbergs BoIS FC, tre oavgjorda - samt då en seger mot Dalkurd FF senast. Trelleborgs FF är jobbiga och tunga att möta.

- Vi hoppas kunna sända den signalen till våra motståndare och oss själva att vi är tunga att möta - och kommer bli tyngre med tiden.

- Där var absolut saker som var bra mot Dalkurd, framförallt de tre poängen. Viktigt för oss att se att det vi gör fungerar, att vi är bra med rättvända spelare - har bra attacker framåt. Samtidigt måste vi höja kvaliteten ytterligare.

IK Frej ligger i de nedre regionerna av tabellen - en tabell som dock är väldigt jämn. Det är bara Varbergs BoIS FC som stuckit iväg i toppen med sex raka segrar. Annars skiljer det åtta poäng från andraplacerade Norrby IF och sista lag Östers IF.

Superettan 2019 är en oerhört jämn serie, där alla lag har bra kvaliteter.

- Vi har tittat på IK Frej några gånger, bland annat när de vann mot Östers IF och kryssade mot Jönköping Södra IF. De är kompakta och bra bakåt, kollektivt starka - ett bra lag. Vi måste vara bra för att slå dem.

Jasmin Sudic och högerbacken Hugo Andersson är borta sedan tidigare. Robin Nilsson och Jakob Glasberg missar även de matchen.

Jakob som kom från just IK Frej inför säsongen missar alltså matchen mot sitt gamla gäng. Men både Jakob och Robin väntas tillbaka snart igen.

- De var inte med sist heller, båda har lite problem med muskulaturen. Jakob Glasberg är tillbaka nu i veckan, Robin någon dag senare. Men det ska inte dröja allt för länge innan båda är tillbaka.

IK Frej - Trelleborgs FF har avspark 19:00 på måndagskvällen. Du kan som vanligt se alla bortamatcherna på Cmore.se.

- Vi måste göra en bra match för att ta alla tre poängen. Men vi siktar alltid på att ta tre poäng när vi spelar - och så även imorgon.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Albin Nilsson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Nebiyou Perry, Haris Brkic, Dennis Antwi, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 5 maj, 2019
Kategori: A-lag