Fotograf: Björn Sandberg

Efter den jobbiga 1-7-förlusten senast mot Hammenhögs IF studsade damerna tillbaka - och tog tre poäng mot Karlskrona FF på lördagen. Trelleborgs FF dam - Karlskrona FF slutade 3-1.

Damerna tog inte bara tre nya härliga poäng - utan tog också revansch på sig själva efter förra helgens förlust.

Nike Törnqvist var stor del i 3-1-segern med två mål, Hanna Bauer gjorde det tredje.

- Vi har fått många frågor om den där 1-7-förlusten och jag hävdar fortfarande att det var inte så illa som det låter. Vi gör en helt okej första halvlek där borta, sen har vi en kvart i andra halvlek som inte är bra. I övrigt var det inte så jäkla dåligt som resultatet visade, säger Hans Malmgren efter lördagens match.

- Men visst, vi studsade tillbaka idag och vi snackade igenom Hammenhögsmatchen i måndags - och vi beslutade att vi skulle lägga den bakom oss. Se framåt istället.

Det började dock trögt i lördagens match och slarvigt spel bjöd in motståndarna Karlskrona FF i matchen. De tog också ledningen när Inez Eklund slog in en frispark direkt i mål bakom inhoppande Emy Alerskans.

Emy som fick hoppa in några minuter tidigare efter att unge Somea Polozen skadat sig.

- Vi är inte på hugget från första början idag heller, slarvigt, långsamt och dåligt bolltempo. Bjuder in dem i matchen på grund av att vi gör misstag. Sätter dem i bra lägen - istället för att vi själv tar tag i det hela.

TFF-damerna jobbade sig in i matchen och skulle också kvittera innan första halvlek var slut. 1-1 kom i matchminut 43 genom Nike Törnqvist - framspelad av Annelie Nilsson. Nike hann även pricka stolpen innan paus, plus att bland andra Elin Engbe hade fina lägen.

1-1-målet gav hopp - men i början av andra halvlek var TFF-damerna inte alls med. Gästerna hann skjuta i stolpen innan - det vände helt.

I 58e minuten gjorde Nike Törnqvist 2-1, ett hårt skott nere vid målvaktens ena stolpe. Målet förändrade matchen och visade vägen mot segern. Stor dominans av hemmalaget som hade flera bra lägen. Ett av de mindre bra gjorde dock Hanna Bauer mål på - ett inlägg från vänster som gick direkt i mål.

Hanna Bauers mål fastställde också slutresultatet - 3-1.

- Så fort vi kom upp på deras planhalva och satte pressen som vi ska göra - så vinner vi boll har mycket lägen. Vi har tillräckligt många lägen så vi hade kunnat gå till pausvila med 3-1-ledning. Men, vi börjar andra halvlek riktigt uruselt, första 5-10 minuterna är katastrofalt dåligt.

- Sen tar vi tag i det, flyttar upp och ägde boll. Sen hade det kunnat springa iväg i slutet. Vi bränner några riktigt bra lägen.

Nike Törnqvist, ny inför säsongen, gjorde åter en bra match i TFF-tröjan. På lördagen var hon stor del i 3-1-segern med sina två mål - dock hade hon känning på fler.

- Hon hade ju fler lägen, till exempel i första halvlek. Lite belöning för andra insatser hon stått för. Men hon kommer komma ännu mer, när vi bara fått sätta spelet ordentligt - då kommer vi skapa ännu mer.

Nästa match för damerna är deras längsta resa i serien. Då åker de till Öland för att möta Färjestadens GoIF.

Damerna har tagit tre segrar på de fyra inledande matcherna i deras Division 1 Södra Götaland - och detta som nykomlingar. 

- Det tar lite tid att växa in i den här serien. Men nu har vi fyra matcher och tre segrar och det är godkänt. Absolut. Det är en halvlek som vi inte presterat.

Startuppställning:

Somea Polozen - Julia Larsson, Felicia Miller, Hanna Bauer, Johanna Nilsson - Nike Törnqvist, Emma Nilsson, Ebba Jahnfors, Elin Engbe - Josefine Svensson, Annelie Nilsson.

Avbytare:

Emy Alerskans, Sofie Alerskans, Emilia Olsson, Sally Le Grand, Johanna Olsson, Jonna Hansson, Caroline Williamsdotter.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 4 maj, 2019
Kategori: A-lag