Fotograf: Björn Sandberg

Under söndagen besegrade A-laget Dalkurd på Vångavallen, och under måndagen besegrade U21-laget GAIS på bortaplan. Matchen på GAIS-gården i Göteborg slutade med klar bortaseger, 1-4. Nu har TFF vunnit två matcher på två dagar.

- Det tyder väl på en bra styrka i truppen, säger tränaren Kristian Haynes. Vi kan mönstra ett bra lag idag och vi har bra ungdomar, vilket gör att vi kan göra dessa prestationerna i U21-serien.

TFF har tre segrar på tre matcher i vårens U21-serie. Laget som kom till spel idag bestod av sex A-lagsspelare, och där resterande platser fylldes upp av lovande spelare från U17 och U19.

Redan i den andra matchminuten gav André Reinholdsson gästerna ledningen. 0-1 stod sig till paus, men i den andra halvleken blev det desto fler mål. Haris Brkic ökade på TFF:s ledning till 2-0 genom en straffspark. 3-0 placerades in av Oskar Johansson, innan hemmalaget reducerade till 1-3. Strax före matchslut fick inhoppande Linus Lundqvist Felgenau sätta 1-4. TFF tog därmed en säker seger i Göteborg, det var aldrig något snack om saken.

- Vi är bättre än dem idag och det blev tydligt direkt i matchen, säger Kristian Haynes. Vi åker inte iväg på någon sightseeing i Göteborg, utan man är utanför startelvan i A-laget av någon anledning, eller är ungdomsspelare, och då gäller det att ta chansen. Jag tycker att de ställer upp på det på ett bra sätt idag.

- Jag gillar inte att hänga ut någon positivt eller negativt, fortsätter Haynes. Alla lagdelar gör det bra på sitt sätt, och som kollektiv gör vi det också bra.

TFF är nu i serieledning trots en match mindre spelad än jagande tvåan Öster. I nästa omgång, som äger rum först den 20:e maj, möts lagen på Vångavallen.

TFF:s lag idag (4-2-3-1):
Philip Mårtensson - Emil Johansson, Erik Rasmusson, Samuel Fröjdh, Albin Nilsson – Haris Brkic, Jonathan Jacobsson – Oskar Johansson, Jacob Christiansen, Nebiyou Perry – André Reinholdsson

Avbytare:
Timoty Axelsson, Hugo Holmström, Rasmus Klyft, Måns Ingvarsson, Linus Lundqvist Felgenau.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 29 april, 2019
Kategori: A-lag