Fotograf: Björn Sandberg

Så kom då äntligen den första trepoängaren i Superettan. Trelleborgs FF besegrade Dalkurd FF hemma på Vångavallen på söndagen - en match som slutade 2-0, där målskyttarna var Mattias Håkansson och Isak Jönsson.

Segern mot Dalkurd FF var förutom den första trepoängaren i Superettan - en revansch på förra säsongens sura förlust på Vångavallen. Lägg därtill att det är första gången Trelleborgs FF besegrat Dalkurd FF.

Målen i matchen kom i andra halvlek efter att den första varit mållös. En stor anledning till att det just stod 0-0 efter första halvlek heter Andreas Larsen. TFF-målvakten stod för en jättematch och gjorde flertalet avgörande räddningar.

I andra halvlek tog sedan Trelleborgs FF ledningen tidigt genom Mattias Håkansson. Målet kom efter ett fint förspel av Erik Andersson, han krånglade in bollen i Dalkurds straffområde och sköt via motståndarben i ribban. På returen stod Mattias Håkansson mer eller mindre i vägen och 1-0.

2-0 kom med bara några få minuter kvar av matchen genom Isak Jönsson. Efter en hörna sköt Isak via Dalkurdben bollen i mål. Stort jubel på läktaren och ett stort lejonvrål av Jönsson på mittplan efter målet som definitivt säkrade första segern i Superettan.

- Givetvis besviken över att vi förlorar matchen naturligtvis. Tycker att vi gör en bra första halvlek, framförallt första 30-35, där vi skapar tillräckligt mycket chanser att göra ett mål iallafall - känns det som. Men lyckas inte få in bollen och i andra lyckas de få in bollen tidigt. Försöker forcera, men det blir ju inget mer tryck och vi skapar inte tillräckligt i andra. Vi kom inte till chanserna och det är en tung förlust naturligtvis, säger Dalkurd FFs Paul Olausson besviket efter matchen på presskonferensen.

Desto muntrare var då Peter Swärdh som ledde Trelleborgs FF till första segern i tävlingssammanhang på 339 dagar.

- Tar man bara de positiva sakerna direkt så fick vi en nolla till idag och vi vann en match. Det var länge sedan sist i tävlingssammanhang och två nollor på raken är också längesedan, säger han på presskonferensen.

- Får ändå säga att vi hade stora problem med Dalkurd FF i första halvlek, deras överbelastning i vår vänster inneryta och på sättet de tog sig fram där. Vår passivitet i förstapressen eller Dalkurds skicklighet - det vet jag inte. Men något var det och där hade vi stora problem. Försökte ju rätta till det. Däremot kände vi hela tiden i första halvlek att fick vi väl kontroll på bollen och kunde attackera deras ytterzoner som var våran idé så fick vi möjligheter att skapa chanser och inspel, situationer.

- Även på fasta situationer så kände vi att vi vann dueller ganska tidigt. Det fanns offensivt hopp hela matchen egentligen för oss i varje fall. Efter 1-0 så kände vi att det underlättade lite när de tog bort sin ena forwardsspelare. Inte att vi hade mer bollinnehav, utan mer att vi fick det lite lugnare i backlinjen och kunde vara tydligare med våra ytterbackar och även våra centrala mittfältare. Fick mindre tryck på oss, men vi hade problem med deras speluppbyggnad och passningsspel och deras variation centralt på planen - ingen tvekan om det.

Den första trepoängaren kom alltså i omgång fem av Superettan. Innan dess har det varit tre oavgjorda matcher och en förlust. 2-0 hemma mot Dalkurd FF är även andra matchen i rad som Trelleborgs FF håller nollan och återigen mycket tack vare bra målvaktsspel från Andreas Larsen som välförtjänt blev matchens lirare.

- Glad för tre poäng, glad för spelarnas skull som haft en lite tuff inledning. Vi har varierat i inledningen, där vi kunnat vinna någon match, förlora någon. Nu går vi ur de fem första matcherna med en förlust bara, det tyder på någon form av hållbarhet som vi kan bygga vidare på.

Nästa match i Superettan för Trelleborgs FF är borta mot IK Frej Täby den 6 maj.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Niklas Vesterlund, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman - Felix Hörberg (ut 85), Erik Andersson, Sebastian Ohlsson, Mattias Håkansson (ut 74) - Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson (ut 68).

Avbytare:

Philip Mårtensson, Albin Nilsson, André Reinholdsson, Nebiyou Perry, Oscar Johansson (in 74), Haris Brkic (in 85), Dennis Antwi (in 68).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 28 april, 2019
Kategori: A-lag